Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 27, 2021

Niklas Roest: - Det siste vi vil er å sitte i sofaen

Niklas Roest gleder seg til å komme i gang igjen, og håper at et sluttspill kan være noe positivt å se frem mot i en litt trist sesong.

Forbundet har i disse dager hatt ulike møter angående videre spill og håper å komme i gang med Fjordkraftligaen 4.Feburar hvor et av punktene kan være å begrense seriekampene til 36(!) runder istedenfor 45.

I Sarpsborg sitter en korona-lei Sparta-kaptein som snart håper at han og laget snart kan spille kamper igjen.

- Vi som har muligheten til dette har kjørt på bra en stund, så vi gleder oss til å til å komme oss ut på isen og kjempe om poeng. Men fortsatt er det spillere både på vårt lag og andre som ikke er klare for spill. Helsen trumfer alt forteller Niklas Roest.

Med 36 runder så vil differansen mellom de ulike klubbene være enorm. Narvik vil da ha igjen 9 kamper, mens Sparta på sin side har igjen 17(!) kamper.

Akkurat det bekymrer ikke Niklas Roest noe særlig.

Vi spiller hver dag om det trengs vi - Niklas Roest

- Jeg tenker at de fleste er villige til å strekke seg rimelig langt for å få gjennomført både sesongen og sluttspillet. Så får vi heller spiller kamper hver dag, i istedenfor å sitte i sofaen.

Det som bekymrer klubbene er nok økonomien i dette, hvor en nedkjæring av antall kamper kan bety store økonomiske tap for en rekke ishockeyklubber. Tidligere denne uken gikk klubbene ut og uttrykte sin bekymring til den omstridte "krisepakken".

Hvor mye påvriker dette dere og hva annerledes burde NIHF gjort i denne saken?

- Det påvirker oss ikke mye. Personlig så har jeg vært med i dette sirkuset ganske lenge nå at jeg har funnet metoder som gjør at det ikke tar min energi.

Videre forteller han at usikkerheten rundt "krisepakken" gnager nok ekstra for de som sørger for de som jobber utenomsportslig. Og når det kommer til det sportslige så ville en sesong uten sluttspill vært meget tungt. Tross alt det vi trener og spiller for i løpet av et hockey-år.

Hva tenker du om "Best av 3" i et sluttspill?

- Optimalt er jo selvfølgelig best av 7. Men kan bli vanskelig med tanke på hvordan ting har utviklet seg. Funker med best av 5 også. Uansett så vil det være det beste laget som vinner.

Er vel vanskelig å få dagene til å gå om dagen, nå som den nasjonale dugnaden har blitt trappet ytterligere opp?

- Å neida. Her er det full fart med samboer og to unger. Samtidig så har jeg valgt å bygge på lærerutdannelsen min hos Høgskolen i Østfold med Idrett som valgfag.

Og når ligaen stengte ned og gradestokken viste heldigvis "Blå", så ble den en liten familiedugnad hvor jeg lagde en liten hockeybane til gutta i hagen.

Så eple faller ikke langt fra stammen?

-Tydeligvis ikke. Minstemann på 2 år er det vanskelig å si noe om egentlig ennå, men eldste på 5år er veldig ivrig og det er utrolig gøy. Da blir det å følge opp hockeyskole og ikke minst skuddtrening.

Skuddtrening?

- Vi får krysse fingrene for at han i fremtiden kan score flere mål mot Stjernen enn det hans far har greid avslutter han med et smil.

Med tanke på utviklingen av det nye viruset så blir det spennende for alle involverte i hockeynorge og følge med restriksjonene som tildeles samfunnet fremover.

-Christian Brevik

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form