Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 25, 2021

Fikk ja til raskt ligacomeback: - Alle ønsker å få fullført mest mulig

Etter et positivt møte med alle klubbene i Fjordkraft-ligaen mandag formiddag, planlegges det fortsatt for kamper i neste uke.

1. divisjonskamper fra onsdag 3. februar og comeback i Fjordkraft-ligaen påfølgende dag. Det er plan A for Norges Ishockeyforbund og klubbene når kampaktiviteten skal gjenopptas.

- Vi planlegger for oppstart da, men må selvsagt se an hva som skjer med smittesituasjonen og eventuelle endringer både nasjonalt og lokalt, og hvordan dette eventuelt påvirker mulighetene vi har, sier generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, til nitten.no.

Han kalte inn alle klubbene til et møte mandag formiddag som en følge av nedstengingen av Oslo-idretten ut måneden – i første omgang. Den betyr blant annet at Vålerenga, Grüner og Manglerud Star ikke får trene før tidligst 1. februar. Tre dager senere er planen å spille kamp for første gang på en snau måned.

- Det er ulike situasjoner i de ulike klubbene. Noen har hatt mye smitte i laget og klarer kanskje ikke være klare 4. februar. Dette er ting vi må ta fortløpende fremover. Men med dagens info starter vi opp igjen Fjordkraft-ligaen, 1. divisjon og kvinner elite neste uke.

Usikker fremtid

Det kan gå mot 36 seriekamper, og ikke 45, på øverste nivå. I så fall har Narvik kun ni kamper igjen av sesongens mens tabellnabo Sparta mangler hele 17 for å komme i mål.

- Alle klubbene ønsker å få fullført mest mulig. Vi gjør dette sammen med klubbene og har en felles forståelse av problemstillingen. Men det er ingen tvil om at Sparta får et veldig tøft spilleprogram for å ende opp med likt antall kamper, sier Eide.

- Var alle klubbene positive til oppstart 4. februar?

- Ja, men usikkerheten preger alle. Man vet ikke. Avgjørelser blir tatt veldig raskt fra myndighetenes side så vi vet ting kan skje brått. Smittesituasjonen i Norge har blitt bedre, men det muterte viruset har endret mye på kort tid. Ingen kunne forutse det for en uke siden.

Få dager på is

Norges Ishockeyforbunds beredskapsgruppe har hatt en liten pause, men samles igjen i løpet av de neste dagene for å ta for seg helsetilstanden i de ulike spillergruppene. VIF er en av klubbene som har hatt smitte i laget og nå får kun få dager på is dersom ligaen gjør comeback 4. februar.

- Vi er innstilt på å gjennomføre kamper på kort varsel. Ligaen er i en unntakstilstand, og vi ønsker å strekke oss og tilpasse oss så langt det er mulig. Får vi noen dager med trening, er gruppen og trenerne enige om at vi ønsker å kjøre på, sa VIF-sportssjef Frikk Juell til nitten.no søndag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form