Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 8, 2023

«Bonsa» ett VIF-tap fra sommerferie: - Man får som regel som man fortjener

Kun fire strake kvartfinale-triumfer kan sørge for at Alexander Bonsaksens comeback i norsk hockey ender med noe annet enn sluttspill-exit mot gamleklubben Vålerenga.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er oppoverbakke. Det er ingen tvil om det, sier Bonsaksen til nitten.no etter tirsdagens tredje kvartfinale på Jordal.

Tilfeldighetene ville ha det til at Frisk Askers skuffende sjetteplass i seriespillet endte med Vålerenga-duell i sluttspillet og duell mot gamle kjente for den 36 år gamle backen.

Bonsaksens mye omtalte retur til Norge og norsk hockey i fjor sommer endte ikke med Vålerenga-comeback slik «alle» trodde, men en toårskontrakt i Frisk Asker. Torsdag kan sesongens niende møte med gamle kjente bli det siste på en del måneder.

- Det kan bli en rekordtidlig sommerferie, ja. Men vi lever i håpet så får telle opp etter matchen på torsdag, sier «Bonsa».

3-0 i fire av fire

Tre av fem seriekamper mellom Frisk Asker og Vålerenga gikk til sudden death, men i kvartfinalene har Oslo-laget avgjort tre av tre kamper etter 60 minutter.

- Man får som regel som man fortjener. Vi kan ikke henge oss opp i dommeravgjørelser og slikt. Ting er som de er. Status er at vi ligger under 3-0 og må bli et av få lag som har klart å snu 0-3 til 4-3 i matcher. Alle er innstilt på at det er en tøff oppgave, men det er en oppgave som er mulig. Vi kan ikke gi opp, sier Bonsaksen.

- Er det fortsatt spesielt for deg at dette skjer mot VIF?

- Jeg skulle så klart ønske det så annerledes ut og at vi ledet 3-0 i matcher. Men sånn er det nå og vi må bare fortsette. Personlig vil jeg gjerne slå ut Vålerenga, det vil jo alle. Det er sluttspill, og vi vil videre uansett hvem vi møter.

- Dette kan ende med sjetteplass og kvartfinale-exit?

- Helt klart. Og det vil være en kjempeskuffelse det, men det får vi ta hvis det skjer. Det finnes selvfølgelig fortsatt håp. Vi ledet 2-1 tirsdag kveld, og hadde vi fått 3-1 hadde det gjort noe med dynamikken i matchen. Ting kunne sett annerledes ut. Det skal ikke nødvendigvis så mye til å snu en kamp eller en sånn serie. Men nå er vi så klart avhengige å vinne i morgen. Så enkelt er det.

Matchstraff

I Varner Arena søndag mente Frisk-leiren at Vålerengas 1-0-mål burde vært annullert og askerbøringene reagerte på Martin Røymarks takling på Emil Wasenden som senere ga to kampers karantene.

På Jordal tirsdag fikk VIF-veteran Tobias Lindström matchstraff etter en duell foran Nicklas Dahlberg der også Bonsaksen var involvert. TV-bildene viste at Frisk-backen var vel så aktiv foran målvakten.

- Jeg har ikke sett den på video etterpå, men jeg ble like overrasket som dem over at det ble matchstraff, sier «Bonsa» dagen derpå.

Nå må Frisk Asker vinne i Varner Arena torsdag og med det tvinge frem en match nummer fem på Jordal Amfi lørdag. Hvis ikke går det mot rask ferie for Frisk-spillerne og karrierestopp tidlig i mars for veteranen Anders Bastiansen.

- Det har vært tøffe, jevne matcher hittil. I den første kvartfinalen syns jeg vi var direkte dårlige. Det er den dårligste matchen vi har hatt mot Vålerenga denne sesongen. Da tapte vi ene og alene fordi vi var dårlige. Den andre matchen var bedre og kunne vippet begge veier. I går orket vi ikke helt i tredje perioden. Det holdt ikke helt inn, oppsummerer Bonsaksen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form