Lukk søk

Landslaget

May 4, 2021

Mathias Trettenes: - Svenskene kommer hardere på oss i dag

Stavanger-gutten ble kåret til Norges beste i går av Nitten.no. I kveld venter en ny landskamp mot söta bror.

Norge fikk en pangstart på gårsdagens kamp, da Mathias Trettenes snurret rundt en svensk back og serverte Tobias Lindstrøm som sendte Norge i ledelsen i spill fem mot fire.

Etter 10 gode minutter, så begynte maskineriet til svenskene å fungere, og våre iskrigere fikk det tøft. Sverige vinner 5-2 hvor Martin Rønnild blir vår siste målscorer.

Les vår sak her

Tor Nilsen mente at Norge tapte altfor mange dueller foran eget mål, og at det kostet Norge en del unødvendige baklengsmål.

«Nøkkelen for Norge ble å kunne spille aggressivt med sin førsteforsvarer og kunne bryte opp kjapt for å unngå så mye tid i egen sone» uttalte Nitten.no sin VM-ekspert i går

Vi gjør mye bra

Mathias Trettenes ble kåret til Norges beste i går av Nitten.no. Han var fornøyd med å endelig komme i gang med kamper for landslaget igjen.

- Veldig gøy å ta på seg landslagsdrakten igjen. Vi gjør mye bra i løpet av kampen, og folk hjemme må ikke glemme at dette var den første kampen for veldig mange spillere på flere måneder, forteller han til Nitten.no.

Selve resultatet fra kampen i går er ikke noe Stavanger-gutten går rundt å tenker på.

- Vi har selvsagt en del ting vi må jobbe med inn mot et VM, men det er jo derfor vi spiller disse kampene også, forteller han.

Svetis-proffen fikk Heier og Valkvæ Olsen som rekke-kamerater i går. To spillere som begge kjemper om en plass i årets VM-tropp. I tirsdagens møte med Sverige får Stavanger Oilers-målvakt Henrik Holm sjansen mellom stengene.

- Synes rekka vår gjør en grei match. Vi får til litt spill og skaper litt sjanser, men det er en del ting som vi må jobbe med fremover. Fokuset må være å bli bedre og bedre for hver kamp.

Kroppen kjennes bra

Landslaget har vært i Danmark en god stund og forberedt seg til kampen mot Svergie og Danmark. Det har kroppen til 27-åringen satt pris på.

- Vi har hatt en god oppkjøringsperiode inn mot disse kampene, så kroppen kjennes bra.

Hvordan er savnet til familie og kjæreste da?

- Året har jo hvert slikt at vi lever i en boble så og si hele sesongen. Jeg har blitt vandt til å ha det slik som jeg har det nå. Nå ligger fokuset på de ukene før VM og ikke minst VM. Så blir det masse familietid og en fin sommerferie etter dette.

- Har tatt store steg

Tor Nilsen er full av lovord om Mathias Trettenes.

- Mathias har tatt store steg og bevisst at han kan spille på et høy internasjonalt nivå.

Kvalitetene til Stavanger-gutten er noe de store klubbene sikler etter, i følge Nilsen.

- Han er meget sterk til å beskytte pucken, og har et bra blikk for spillet. Hans spilleforståelse er det få som innehar på landslaget akkurat nå. Regner med at flere storklubber i Europa har Trettenes på sin radar. En spiller med NHL-potensiale, avslutter Nilsen.

Dagens kamp mot Sverige starter 17:00 og vises på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo.

Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form