Lukk søk

Landslaget

August 29, 2021

Målløse Norge misset OL-sjansen: - Vi er ekstremt skuffet

Hockeyfesten på Jordal ble et antiklimaks. Norge hadde de klart fleste og største sjansene mot Danmark, men røk 2-0 i den avgjørende OL-kvalifiseringskampen.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Både Mats Zuccarello og Patrick Thoresen var friskmeldte og dannet to tredjedeler av førsterekka, men ingen av de to stjernene lyktes foran mål i den helt avgjørende kampen mot rivalen Danmark.

Frederik Storms scoring to minutter før pause så ut til å bli kampens eneste, men tre minutter før slutt doblet Nikolaj Ehlers og sendte med det danskene til Beijing. Norge blir hjemme for første gang siden 2006.

- Det sitter 25 individer her som er veldig skuffet. Vi er ekstremt skuffet selvfølgelig. Danmark spilte bra ishockey, er tighte defensivt og i én slik kamp er det marginer som avgjør. I dag bikket det i danskenes favør, sier Patrick Thoresen til TV 2 og svarer slik på spørsmål om sin egen skade:

- Det gikk veldig fint. Hvordan jeg har det skal ikke være i fokus. Det er skuffelse over at Norge ikke har kvalifisert seg.

- Alle ga alt. Nå er det tomt og surt, oppsummerer Ken André Olimb.

- Guttene leverte det de hadde inne i dag. Men vi scoret ikke mål, og da er det selvfølgelig vanskelig å vinne. Vi hadde ikke marginene på vår side, sier trener Petter Thoresen til TV 2.

Zuccarello nær 1-0

Etter fem minutter kom kampens første store mulighet, og sett med norske øyne tilfalt den rett person da Mats Zuccarello sto alene foran mål, men skuddet gikk utenfor.

Petter Thorsen fryktet det danske overtallet, men Norge red av det første midtveis i første periode da Zuccarello satt utvist.

I en sjansefattig periode fikk Norge den siste sjansen til å score da Sondre Olden styrte pucken like utenfor.

Norge åpnet andre periode med to-tre gode muligheter før Morten Poulsen stakk gjennom i motsatt enda, men da reddet Henrik Haukeland glimrende. I Danmarks andre overtall, også denne gang mens Zuccarello satt utvist, fikk Ehlers en enorm sjanse, men skjøt over.

I et sjeldent norsk overtall snappet Frans Nielsen pucken og kom alene med Haukeland, men avslutningen gikk utenfor.

Storm-mål

To minutter før andre pause kom ledermålet da Frederik Storm skled inn foran Erlend Lesund og la pucken i hjørnet.

Norge slet med å skape store sjanser på danskene, men Thoresen kom nær med et forsøk som traff stolpen i overtall. I jakten på utligning pådro Norge seg en tominutter i offensiv sone, men holdt unna med en mann mindre på isen.

Haukeland forlot isen med rundt to minutter igjen, og Norge skapte flere store sjanser i sluttsekundene, men dette var ikke dagen.