Lukk søk

NHL

January 7, 2024

Lilleberg fikk NHL-debuten: - Wow!

Sarpsborg-gutten Emil Lilleberg trodde han skulle på tur med Syracuse Crunch, men ble sendt til Boston for debuten i verdens beste liga.

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

- Jeg våknet på morgenen, så på telefonen min, der sto det jeg var kalt opp og jeg bare «wow». Jeg var klar for å reise til Toronto med Syracuse, men der sto det jeg skulle dra til Boston, forteller 22-åringen til Bally Sports etter debuten.

Natt til søndag norsk tid fikk han 11 minutter og 48 sekunder på isen for Tampa Bay Lightning da laget tapte 7-3 borte mot Boston Bruins.

- Jeg er veldig spent og det er moro å være her, sa Lilleberg da han ble intervjuet etter den første perioden i verdens beste liga.

- Utvisningene er «shit». Vi må holde det oppe og spille mer fysisk, fortsatte nordmannen.

Ni nordmenn

Sarpingen ble draftet av Arizona Coyotes i 2021, men har en medfødt hjertefeil som gjorde NHL-klubben skeptisk. Etter to sesonger hos Oskarshamn i SHL, flyttet han i fjor sommer til USA.

Etter 31 kamper for Syracuse Crunch i AHL, fikk han i natt sjansen i Lightning.

- Dette er større enn mye annet de siste dagene, skriver ishockeypresident Tage Pettersen på sin X-konto.

- Gratulerer med vel gjennomført NHL-debut Emil Martinsen Lilleberg! Og velkommen inn i den norske NHL-klubben, melder Vålerengas sportssjef Anders Myrvold.

I tillegg til ham selv og Lilleberg har også Bjørn Skaare, Espen Knutsen, Mats Zuccarello, Patrick Thoresen, Jonas Holøs, Andreas Martinsen og Ole-Kristian Tollefsen kamper i verdens beste liga.

Mats Zuccarello var tilbake fra skade i natt og bidro til å snu en negativ trend da Minnesota Wild fikk en opptur med 4-3-seier over Columbus Blue Jackets.

Nordmannen noterte en assist i det som var Wilds første seier på fem kamper.

- Kvalitetene hans påvirker kampene på en positiv måte. Han er en leder og en fyr som de andre som ser opp til. Det er veldig fint å ha ham tilbake, sier Wild-manager John Hynes.

Fire nordmenn

I tillegg til Zuccarello og Lilleberg på den største scenen spilte også to andre nordmenn profesjonell hockey i Nord-Amerika natt til søndag norsk tid.

Formsterke Emilio Pettersen og hans Calgary Flames spilte faktisk 0-0 mot Henderson Silver Knights før laget avgjorde på straffer.

Ole Julian Bjørgvik Holm ble nylig flyttet opp fra Cincinnati Cyclones i ECHL til AHL-klubben Cleveland Monsters. Backen måtte tåle minus tre i pluss/minus-statistikken, men Monsters slo i natt Rochester Americans 6-5.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form