Lukk søk

Landslaget

May 29, 2021

Knepent tap mot USA: - Ut med flagget til topps

Ken André Olimb rystet USA med en sen redusering til 1-2, men Norge tapte mot overmakten og er ute av kampen om en plass i kvartfinalene.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Håpet var svært begrenset også i forkant av lørdagens kamp, men etter at USA vant 2-1 er det definitivt klart: kvartfinalene i årets VM-turnering spilles uten Norge.

- Jeg syns vi kom ut bra og ga de god kamp. De straffet oss hardt i overtall. Slipper vi inn to mål mot USA har vi sjansen til å vinne, men de er sterke rundt målene. Nå går vi for å slå Kasakhstan. Det er alltid deilig å avslutte sesongen med seier, sier Jonas Holøs i et intervju vist på V4.

- Det er små justeringer vi kan gjøre for å være enda bedre, men vi ga de kamp til døra. Vi må si oss fornøyd med prestasjonen, legger backen til.

- Norge er små marginer unna 2-2. De hadde sjansen til å ta ledelsen, oppsummerer Alexander Bonsaksen i V4s studio.

Sen redusering

Norge tok to poeng mot Latvia fredag kveld, men var store underdogs mot et av VMs sterkeste lag i Riga lørdag. USA tok ledelsen i overtall da Conor Garland kjempet inn en retur midtveis i første periode.

Garland fikk pucken over streken på ny kort tid senere, men dommeren annullerte. 2-0 skulle likevel komme da Tage Thompson fikk to sjanser og utnyttet den siste på best mulig vis.

Norge holdt sifrene nede og håpet om poeng oppe, og fem minutter før slutt kom reduseringen. Mats Rosseli Olsen gjorde en kjempejobb rundt det amerikanske målet, pucken endte hos Ken André Olimb som satte den sikkert opp i hjørnet.

- Jeg forsøkte bare å skyte så fort som mulig. Vi visste det ville bli mye i egen sone og snakket om å holde sifrene nede. Det klarte vi bra. Surt når vi er så nære, oppsummerer målscoreren i et intervju vist på V4.

De norske guttene kriget på for 2-2-målet, men endte opp med et hederlig tap mot en av de store VM-favorittene.

Avslutter mot Kasakhstan

Norge avsluttet nå turneringen med en kamp mot Kasakhstan mandag der nordmennene spiller for æren og motstandere kjemper om en plass i kvartfinalene.

Kasakhstan har overrasket stort i Latvia, og slo Italia hele 11-3 lørdag.

- Halve det norske laget har ikke spilt kamp siden januar. Det er ekstreme forskjeller her. Alt i alt er dette et godkjent VM, sier Bonsaksen.

- Her spilte vi jevnt med en gjeng NHL-stjerner. Norge kunne like gjerne vunnet, det er små marginer. Dette er absolutt ingen skam. Vi ryker ut med flagget til topps. Man kan ikke kreve mer av guttene, sier kollega Lars Haugen under V4s VM-sending.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form