Lukk søk

Landslaget

May 19, 2023

«JJ» takker for utgangspunktet: - Hvis ikke hadde jeg hatt litt angst

Johannes Johannesen ble stresset da Slovenia ledet 2-0 over Tsjekkia torsdag kveld, men liker utgangspunktet foran innspurten i VM-gruppespillet.

Foto med tillatelse: Espen Schjølberg

To dager etter Norges utrolige viktige 1-0-seier over Slovenia, så Matjaz Kopitars gutter ut til å sjokkere mot tsjekkerne. Slovenerne ledet 2-0 langt ut i andre periode - et resultat som ville passet svake norske nerver svært dårlig.

- Jeg kom på hotellrommet og fikk se på det var 2-0. Da var jeg rask med å sette på kampen. Heldigvis rodde Tsjekkia det greit i land, sier backen Johannes Johannessen til nitten.no.

Tsjekkia vant etter hvert komfortable 6-2 mot Slovenia som var i aksjon også fredag ettermiddag. Da ble det 3-2-tap mot vertsnasjonen Latvia.

Nesten i mål

Det betyr at Slovenia er poengløse foran møtene med Slovakia søndag og Kasakhstan mandag. Norge står med fire mens Kasakhstan har to (møter Slovakia fredag kveld).

- Det er en del som skal til nå, sier Johannesen på spørsmål om Norge fortsatt ser bak seg på tabellen der jumboen rykker ned.

- Men vi skal prøve å ta flere poeng i matchene som kommer og vi. Vi vet det blir tøft, men det er ikke snakk om å legge oss ned. Vi ønsker å vise oss frem også mot de beste. At Slovenia yppet seg mot Tsjekkia viser jo også bare at det er muligheter.

- Utgangspunktet er bra nå?

- Hvis ikke hadde jeg hatt litt angst, svarer 26-åringen som skal spille for Rögle neste sesong.

Norge avslutter VM med formiddagskamp mot Tsjekkia lørdag, en tøff duell mot Canada mandag før Slovakia venter i Arena Riga tirsdag.

Godkjent pluss

Tobias Johansson måtte tåle en rekke forfall fra rutinerte og sentrale brikker og har måttet svare på kritikk blant annet på bakgrunn av manglende erfaring.

Nå går det mot ny kontrakt på øverste VM-nivå for svensken på første forsøk.

- VI har hatt en sesong på oss til å bli kjent med det nye systemet så vi vet hva det går i. Det er heller ikke så mye som er annerledes. Og selv om det er en del nye spillere, har vi fortsatt folk som har vært med på mye, sier Johannesen og nevner Ken André Olimb, Mathias Trettenes og Andreas Martinsen.

- Har det gått bedre enn dere trodde?

- Med litt flere poeng hadde dette vært kjempebra. Mot Kasakhstan mener jeg vi burde hatt tre. Vi kunne fått med oss noe mot Latvia, men da var vi svake i midtperioden og må score mer enn ett. Spillemessig har det kanskje sett bedre ut enn ventet. Vi har litt litt i overtall, men vært solide i undertall. Det lille ekstra mangler kanskje.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form