Lukk søk

Landslaget

April 16, 2022

Hyller opprykkslaget: - En veldig spennende årgang

Foran en projektor på hotellet i Slovakia feiret Norges U18-landslag opprykk til A-VM fredag kveld.

Foto med tillatelse: Andrej Galica, IIHF

- Det ble meget bra stemning da vi skjønte dette gikk veien. En avgjørende opprykkskamp kunne blitt nervepirrende så vi lever godt med det her, ja, sier trener Christer Nylund til nitten.no.

Allerede to dager før turneringen i Slovakia avsluttes, kunne U18-gjengen slippe jubelen løs. Med vertsnasjonens seier over Danmark er Norge klare for A-VM i 2023 uansett utfall av søndagens kamp mot nettopp danskene.

- Da vi fikk vite at det er to lag som rykker opp, og ikke bare ett, økte selvfølgelig det sjansene. Vi var ganske sikre på at Slovakia med fullt lag ville være store favoritter. De er blant verdens beste U18-lag. Men målsettingen var å bli topp to, og det har vi klart, sier Nylund.

Spennende årgang

I troppen med spillere hovedsakelig født 2004 samt noen 2005-spillere finner vi blant andre Färjestads Martin Johnsen (12 poeng så langt) og Vålerenga-talentet Gabriel Koch.

Med 22 mål på fire kamper, 9-2 over Kasakhstan, 5-2 over Japan og 6-1 mot Frankrike, er Norge turneringens mestscorende sammen med Slovakia.

- Vi har en del veldig spennende spillere her vi tror kan gi mye glede til norsk hockey i fremtiden, sier Nylund.

- Martin Johnsen har en x-faktor, Gabriel Koch er en god skøyteløper som er meget spennende, Markus Stensrud i mål har allerede gjort det bra i Fjordkraft-ligaen og elsker de store kampene, Mats Bakke Olsen er fin og Sander Wold har lagt ned en gedigen jobb i boksspillet. Vi har en hel haug med gode spillere. Fra dag én har vi sagt at vi trenger de rette spillerne og de rette typene i denne gruppen. Det syns jeg vi har funnet nå. En veldig spennende årgang.

- Blir det tid til noen feiring i Slovakia?

- Lørdag er fridag så da vi skal vi ut og kjøre litt gokart. Spillerne skal få møte foreldre og andre som er her for å se på kampene og så blir det en middag i kveld, men vi skal fullføre dette skikkelig og slå Danmark, sier landslagstreneren.

Blir med videre?

Nylund håper teamet bestående av ham selv, assistentene Per-Åge Skrøder og Kim Veisten samt målvaktstrener Patrick Børresen, manager Ingunn Holberg, fysioterapeut Jon Rømoen, videocoach Kristoffer Jøstne og materialforvalter Hans Erik Hauge får jobbe sammen videre mot A-VM i 2023.

- Hele støtteapparatet er ønsket med videre. Vi har funnet en utrolig bra rollefordeling og går godt sammen, men det er ikke opp til oss.

I U18-VM som starter neste uke deltar USA, Canada, Tsjekkia, Tyskland, Sveits, Latvia, Sverige og Finland. Dette er dette selskapet Norge nå blir en del av i 2023.

- Det er noe bra som skjer i norsk hockey. Dette blir tøffe internasjonale kamper mot tøff motstand. Vi må være ydmyke for oppgaven, men jeg tror helt klart 05- og 06-årgangen har gode sjanser for å krige seg til en plass der videre, sier Nylund.

Den norske VM-troppen:

Markus R. Stensrud (Storhamar), Edgar Talm (Vålerenga), Sebastian Aarsund (Frölunda), Thomas Higson (Stavanger), Gabriel Koch (Vålerenga), Tobias Bjercke Larsen (Färjestad), Christopher Lie (Storhamar), Jonas Nyhus Myhre (Lørenskog), Mathias Papuga (Storhamar), Emil Wasenden (Frisk Asker), Oskar Bakkevig (Vålerenga), Michael Brandsegg-Nygård (Vålerenga), Patrik Dalen (Lørenskog), Casper Haugen Evensen (Vålerenga), Felix Granath (Frölunda), Martin Johnsen (Färjestad), Johannes Løkkeberg (Mora), Kasper Magnussen (Leksand), Mats Bakke Olsen (Storhamar), Hans Martin Ulvebne (Bishop Kearney), Elias Vatne (Stavanger), Petter Vesterheim (Lørenskog), Sander Wold (Frölunda)

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form