Lukk søk

Landslaget

May 3, 2022

Holøs-hånden bekymrer: - Klokken går fort

SANDVIKA (nitten.no) Kneskaden er bedre, men hånden bekymrer både Jonas Holøs og landslagsledelsen med under to uker til VM i Finland.

Foto: nitten.no

Tirsdag er det ti dager til Norge VM-åpner mot arrangørnasjonen i Tampere. Om det blir med eller uten backkjempen med med 121 VM- og OL-kamper er svært uklart.

- Klokken går fort, sier Holøs, som VM-debuterte i Riga helt tilbake i 2006, til nitten.no.

Han ble operert i hånden torsdag 14. april og fikk beskjed at han måtte belage seg på en hockeypause på rundt seks uker.

Senere prognoser antydet at tiden kunne komme ned i fire uker - noe som i så fall vil bety friskmelding i dagene rundt åpningskampen mot Finland. 26. mai, datoen seks uker etter inngrepet, er gruppespillet over kvartfinalene starter.

Backer ute

Petter Thoresen tok mandag ut åtte backer i troppen som møter Slovakia og Frankrike i de to siste oppkjøringskampene denne uken.

I tillegg til Holøs mangler også skadde Erlend Lesund, Alexander Bonsaksen samt Christian Kåsastul og Ole Julian Bjørgvik Holm som er opptatt med spill i USA.

- Hånden er litt stiv og øm fortsatt, men vi har satt inn en stålpinne under knoken på lillefingeren der bruddet var som skal stabilisere det. Det føles bedre og bedre, men det er litt tidlig å utfordre hånden enda. En kontrollrøntgen viste at det ikke hadde grodd ordentlig. Men det kan også være vi kan lage noe støtte og ekstra beskyttelse her.

34-åringen, som annonserte at han flytter han til Norge og moderklubben Sparta forrige uke, har slitt mye med skader i tyske Kölner Haie denne sesongen. Kneet føles bedre, men har plaget Holøs jevnlig.

- En ting er å rekke VM, men jeg har lyst til å trene litt med laget i forkant og. Man mister litt timingen og kjemien, men samtidig har jeg vært så mye borte denne sesongen hvor det har vært mye inn og ut så jeg føler jeg har funnet en måte å håndtere det på. Håpet er å få klartegn til å trene et par dager før VM, sier Holøs som fort kan ende i en situasjon der han klareres for spill underveis i VM.

- Planen er å bli med i troppen uansett?

- Min holdning er det, men de må se på om det er verdt å ha med meg eller da ta med noen andre. Det er en fair sak. Vi får ta den dialog når det nærmer seg. Nå vet jeg ikke om jeg rekke noe da ingen vet hvordan dette utvikler seg.

Ordknapp lege

Landslagslege Ole Fosse beklager at han ikke har mulighet til å informere detaljert om skadestatus på Holøs.

- Det har jeg ikke lov til å si så veldig mye om. Jeg kan ikke gi noen detaljer på status der dessverre, sier Fosse til nitten.no.

- Hva med prognosene for VM-spill?

- Jonas har sagt sine ting og det ligger litt informasjon ute. Det som er sagt er at det er forventet å ta fire til seks etter operasjon.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form