Lukk søk

Landslaget

May 2, 2024

Holder av plass til Lilleberg og Pettersen: - Har vært tøffe valg

SANDVIKA (nitten.no) Mats Zuccarello og Johannes Johannesen kommer rett til Praha mens det holdes av plass i VM-troppen til Emil Lilleberg og Emilio Pettersen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Tobias Johansson tok denne uken ut troppen som reiser til Riga for å spille de to siste oppkjøringskampene mot Latvia fredag og lørdag uten USA-proffene.

Slik nitten.no tidligere har omtalt fikk Johansson positive svar fra både Emil Lilleberg og Emilio Pettersen da han besøkte duoen i USA tidligere i vår.

Tampa Bay Lightning røk ut av sluttspillet nylig, men Lilleberg ble sendt ned til Syracuse Crunch i AHL som har 1-1 i kamper mot Rochester Americans. Pettersens Texas Stars åpner en best av fem-serie mot Milwaukee Admirals natt til fredag norsk tid.

- Vi er i dialog med Emil og Emilio som vi kommer til å holde av plasser til én eller én og en halv uke inn i VM, forteller Johansson til nitten.no.

25 mann i Riga

En som derimot er på plass i Riga er Patrick Thoresen. 40-åringen er tilbake på landslaget og er en av 12 spillere fra EHL som skal spille de to siste oppkjøringskampene.

- Vi er en uke fra VM så sannsynligheten for at man spiller VM er større om man er med i denne troppen eller ikke, kommenterer Johansson.

Mathis Olimb er ferdig på landslaget og Martin Røymark sa selv fra seg plassen i troppen til Latvia-kampen da han ikke føler seg 100 prosent klar, slik nitten.no har omtalt.

Mats Zuccarello er ikke blant de 25 spillerne som er på plass i Riga, men NHL-spilleren kommer rett til Praha. Det samme gjør backen Johannes Johannesen som nylig spilte finale i Finland med Pelicans, bekrefter Johansson.

- «JJ» fikk en uke fri, men er med i VM-troppen, sier landslagssjefen.

Imponert over spillerne

Landslaget startet VM-oppkjøringen i Danmark for tre uker siden. Siden har en rekke spillere fått beskjed om at de ikke blir med videre, og også etter Riga-samlingen må Johansson gi noen kjedelige beskjeder.

- Det har vært tøffe valg. Spesielt på løpersiden har det vært kjempetøft. Det er slik vi ønsker det skal være, vi ønsker jo stor konkurranse, men det er lettere sagt enn gjort når man skal ta avgjørelsene og kommunisere med spillerne som havner utenfor. Klart det er flere som er skuffet, men jeg blir så imponert over guttene. Jeg ringer og sier de ikke kommer med videre og de sier «Lykke til, håper det går bra i VM». Jeg er ekstremt imponert over hvordan de håndterer tøffe avgjørelser.

Ken André Olimb er heller ikke med til Riga da han skulderen hans skal undersøkes denne uken. Totalt åtte spillere fra finalelagene Storhamar og Vålerenga har kommet inn og er med på helgens oppkjøringskamper.

- Kult å ha de på plass. Det kan bli skader og ting kan skje, men som jeg sa er sannsynligheten for å spille VM større om man er med til Riga enn ikke, sier Johansson.

PS! VM-troppen tas ut mandag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form