Lukk søk

Aktuelt

February 25, 2021

Haukeland: - Ønsker å slå meg til ro i Karlstad

Henrik Haukeland (26) har opparbeidet seg masse erfaring fra ulike klubber i ulike land. Nå ønsker landslagskeeperen å bevise for Färjestad at han ønsker å være en del av en langtidsplan for klubben.

Den norske landslagsmålvakten valgte før denne sesongen å forlate Finland og Liiga til fordel for Karlstad-laget Färjestad. Det svenske laget har blitt en liten favoritt hos de norske ishockeysupporterne i nyere tid. Mye av dette er nok kort reisevei til Karlstad, og at det i en årrekke har vært norske ishockeyspillere å finne i deres stall.

Blant dem som befinner seg hos Färjestad nå, er keeperen Henrik Haukeland. Fredrikstad-gutten som i ung alder velge å prøve lykken i Sverige og Björklöven har virkelig funnet formen hos et Färjestad-lag som kanskje ikke har fått den sesongen som de hadde håpet på.

Holdt nullen mot serielederen

Sist tirsdag tok Färjestad er sterk borteseier mot serieleder Rögle, hvor Haukeland holdt nullen i 4-0 seieren til Karlstad-laget. Men om han er i sitt livs form vil keeper-helten bekrefte.

- Nei, vil ikke si jeg er mitt livs form, men det var utrolig viktig seier for laget nå om tirsdagen. Fikk god hjelp av backene også var det utrolig gøy å stå i mål.

Haukeland stoppet hele 39(!) skudd fra hjemmelaget, og står denne sesongen med en redningsprosent på 91,6 som tilsvarer 6.plass på målvakstatisikken i SHL.

Det var en rekke kamper på rad hvor du fikk enormt mye tillit, hvordan føltes det?

- Selvfølgelig setter jeg pris på å få tillit. Så lenge jeg er skadefri, så ønsker jeg naturligvis å stå hver eneste kamp. Formen og prestasjonen min var ikke helt 100% i starten, men har følt at for hver kamp jeg har stått, så har ting blitt bedre og bedre. Fikk vel 7-8 kamper på rad hvor vi tok en del poeng. Så det var viktig for laget, forteller han via telefon og sikter til at Färjestad ikke skjøt ut av startblokkene i sesongstarten.

26 åringen som tidligere har SHL-erfaring fra Leksand føler ikke at han er fast førstekeeper i laget

- Arvid og jeg har stått like mye og har et veldig godt vennskap. Vi pusher hverandre hver dag på trening, og på kamp. Det er jo mot sin hensikt hvis jeg er "boksåpner" også håpe at han (Arvid) gjør det dårlig slik at jeg får stå i mål. Det finnes sikkert et fåtall keepere som er sånn, men jeg har aldri opplevd det slikt i de klubbene jeg har vært i.

Trenerne da, sier hva sier dem?

- Sier egentlig ikke så mye, men får du tillit flere kamper så sier det seg selv at du har gjort det bra på trening og kamp. Og viktigheten med å ha ta keepere i form inn mot et sluttspill er så utrolig viktig for et lag. Det kan brått bli skader og sykdommer og da må enten Arvid eller jeg være klare og i kampform til å komme inn. Føler at trenerene i de store ligaene ser på dette som utrolig viktig.

- Men du fortjener egen spilletid. Spilleform er ferskvare så det sier seg selv at du hele tiden må prestere, men også forstå at du ikke vil være 100% igjennom en hel sesong. Uten å gjenta meg selv for mye, så er det igjen viktig med å ha holde to keepere i form, selv om kun én kan stå av gangen, forteller Haukeland.

Ønsker å slå seg til ro i Karlstad

Etter å ha vært i mange klubber, og byttet beite ofte så ønsker 26-åringen å få en langtidskontrakt med Färjestad. Til Nitten.no så forteller han at han allerede stortrives og har gått til innkjøp av leiligheten i den svenske byen.

- Nå har jeg et år igjen av kontrakten, og vi har ikke snakket så mye om forlengsele av den kontrakten jeg nå har med klubben. Det er ingen hemmelighet at jeg ser for meg at Färjestad og jeg kan være en god match, og har nå kjøpt meg en leiligheten i byen nede ved vannet.

Vil det si at Stjernen-supporterne må smøre seg med ekstra tålmodighet med tanke på å komme hjem?

- Nå er jeg ikke gamle gutten enda, og ser for meg mange år til i utlandet og forhåpentligvis i Karlstad. Hockeyen er jo uforutsigbar, og jeg forholder meg bare til den kontakten jeg nå innehar med Färjestad. Det gjør noe med kroppen og roen generelt hvis du får vite at du skal bo og spille hockey på samme sted i mange år.

Begynner å bli lei korona

I likhet med mange andre er også Färjestad-målvakten blitt korona-lei, og håper pandemien snart skal ta slutt.

- Endelig begynner vaksineringen å ta fart i Norge, og i Sverige har de valgt en annen strategi. Hva som er riktig eller ikke ønsker jeg ikke å si så mye om, men begynner å bli lei av å sitte hjemme etter trening og kamp.

Hvordan ser en normal dag ut for Henrik Haukeland?

- Den er veldig ensformig. Tidlig i hallen, litt i styrkerommet, så et ispass og lunsj. Noe video og matchgjennomganger blir det jo, men er som regel hjemme i leiligheten rundt 14:00-15:00 hver dag. På kvelden så blir det som regel å sitte å se på TV, eller spille fortnite med Andreas Heier (Kaptein, Stjernen Hockey).

Norge og Sverige har ulike oppfatninger og restriksjoner som gjør utslag for hockeyen. Norge har stengt alt av spill, men i Sverige pågår det for fult. Karantenereglene er et eksempel på de store forskjellene mellom de to landene i følge Karlstad-beboeren.

- Det er nok mer tydelig for oss nordmenn i Sverige, siden vi følger godt med på hva som skjer i moderlandet. Et eksempel er jo at hvis vi møte et lag som får påvist korona, så slipper vi å havne i karantene. Etter hva jeg har fått med meg så er det vel strengere i Norge?

Vanskelig med et Norge-besøk i disse tider da?

- Ja, meget vanskelig. Jeg tittet litt på reglene siden det åpnet seg en mulighet for at jeg kunne dra hjem i noen dager, men det var så mye "hokus pokus" for å få det til at jeg rett og slett ga faen, sier han litt oppgitt.

Oppkjøringen til VM kan bli en utfordring

Keeperen er nok en av de sikreste kortene til Petter Thoresen og hans landslagsledelse når troppen skal bli tatt ut. Og skulle Färjestad nå en SM-finale vil nok oppkjøringen bli en utfordring 26-åringen.

- Med karantene regler i Norge osv og tidspunktene for SM-finalene så vil det bli en utfordring. Men først må jeg bli tatt ut i keeper-trioen og vi må greie å spille oss til en finale. Så vi får heller ta denne utfordringen når det nærmer seg mai-måned.

Usikkerheten rundt oppkjøringen til landslaget er så godt som på kokepunktet siden det ikke tilser at det vil bli noen korona-lettelser med det første. Petter Thoresen uttalte til Nitten.no tidligere at "Plan B" kunne være å reise til Riga mye tidligere enn først planlagt, for å spille treningskamper før alvoret starter.

Hadde det vært opp til Haukeland, så ønsker han heller noe i Mai-måned først:

- Jeg ønsker heller å spille SM-finale enn treningskamper for Norge. Mye bedre matching inn mot VM, og det ville vært en drøm for meg. Det tror jeg Pecka og Petter er enig med meg.

Avlsuttningvis så forteller Haukeland at han fortsatt følger med Fjordkraft-ligaen via Tv2-sumo de gangene han får tid til dette. Noe han også har gjort siden han valgte utenlandseventyret.

- Tidlig da jeg dro ut, så fulgte jeg lokalradioen i Fredrikstad. Kamper på radio er kanskje noe av det mest spennende og engasjerende du kan høre på. Da det ble tatt bort så ble det TV. Og jeg føler veldig med kamerater og kolleger på landslaget som spiller i Fjordkraft-ligaen. Synes mange av kampene var jevne og morsomme å se på før de stengte ned, så jeg håper virkelig de kommer i gang igjen snart.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form