Lukk søk

Fjordkraftligaen

June 9, 2022

Har jaktet Oilers-nykommer i flere år: - Nå lyktes vi

Oilers-sportssjef Pål Higson har forsøkt flere ganger uten å lykkes, men nå er canadieren Colton Beck klar for dobbeltmesteren.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Greg Mauldin har forlenget og nå har Oilers sikret seg nok en spennende import for neste sesong.

Løperen Colton Beck blir den første nysigneringen for sportssjef Pål Higson foran 2022/2023-sesongen der siddisene skal forsvare tittelen både i serie og sluttspill.

- Colton kan spille både ving og center. En hardtarbeidene type som vil passe godt inn i vårt system. Jeg vil beskrive ham som en fin miks av fysikk og skills, ikke ulik Jarrett Burton, om vil skal sammenligne med en spiller vårt publikum kjenner godt, sier Higson til Oilers' hjemmeside.

Jaktet lenge

Higson har hatt flere reiser til USA og Canada for å scoute spillere de siste årene. Beck er et av navnene sportssjefen har hatt på blokken i flere år.

- Vi har gode referanser på Colton. Han har avventet en karriere videre i Europa. Da han omsider valgte å se over Atlanteren var det naturlig å sjekke muligheten for å knytte ham til oss. Nå lyktes vi, noe jeg er godt fornøyd med, sier Higson.

Beck spilte seks sesonger i AHL for Iowa Wild og Stockton Heat før han foran den nylig avsluttende sesongen flyttet til Europa. For østerrikske Dornbirner i ICEHL ble det 33 poeng på kamper.

Til Finland

Canadieren avsluttet sesongen i finske Ilves i Liiga med tre poeng på sju kamper. Det betyr samtidig at 31-åringen møter sine gamle lagkompiser allerede tidlig etter sommerferien i Champions Hockey League.

Oilers innleder CHL med bortekamp mot Red Bull Salzburg 1. september før sveitsiske Fribourg-Gotteron venter to dager senere. 9. og 11. september spilles returkampene i DNB Arena før gruppespillet avsluttes med dobbeltkamp mot Ilves.

Tirsdag 4. oktober tar Oilers turen til VM-arenaen Nokia Arena.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form