Lukk søk

Landslaget

December 15, 2022

Halmrast-dobbel sikret opprykksfinale: - Det blir nervøst

(Danmark - Norge 1-4) Med seier nummer fire på rad har U20-guttene sørget for at VM-turneringen på hjemmebane avsluttes med en opprykksfinale.

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

4-1-seieren over Danmark var Norges fjerde strake i Frisk Askers nye arena denne uken. Nå skal alt avgjøres lørdag kveld klokken 20 mot Kasakhstan.

- Norge var aldri veldig truet. Full pott før siste kamp på lørdag betyr at Norge klarer seg med ett poeng. Det er en mental greie det der. At man kan klare seg med uavgjort, gjør noe med deg. Det er ikke alltid det er en fordel heller, sier TV 2-ekspert Bjørn Erevik under kanalens sending fra Varner Arena.

- Det blir nervøst for det betyr utrolig mye for norsk ishockey å få dette U20-lag opp i beste selskap.

Kasakhstan innledet turneringen med tap mot Frankrike, men har siden tatt ni av ni poeng og må slå Norge lørdag for å rappe førsteplassen og opprykket til øverste nivå.

- Vi vet litt om Danmark, men jeg er egentlig mest spent på Kasakhstan. Det kan fort hende vi må vinne alle kampene, men det tror jeg vi har gode sjanser til å klare. Vi har et bra lag med sterk bredde, sa Michael Brandsegg-Nygård til nitten.no før åpningskampen i helgen..

God Halmrast

Foran øynene på rundt 70 NHL-speidere var det Leo Johansen Halmrast som inntok hovedrollen torsdag kveld. Midtveis i første omgang ble han satt opp av Sander Wold i spill fem mot fire og smalt inn ledermålet med et knallhardt direkteskudd.

Fem minutter senere viste Oskarshamn-spilleren igjen gode avslutningsferdigheter da han fikk pucken av Sole Marius Ryen, kom inn i Danmarks sone i stor fart og lurte pucken på innsiden av Kristers Steinbergs.

Seks minutter ut i midtperioden kom nummer tre. Norge kom tre mot én etter at danskene rotet litt med et bytte og Patrik Dalen serverte Oskar Bakkevig i rett sekund.

Da fikk Malmö-spilleren en enkel jobb med å overliste målvakten og sikre et meget godt utgangspunkt for del to av matchen.

Snaue fem minutter før slutt reduserte Oscar Mølgaard på et herlig håndleddsskudd, men Norge holdt unna. Et og et halvt minutt før slutt økte også David Aas-Larsen da han satte pucken i tomt bur og definitivt avgjorde matchen.

U20-landslaget har nå vunnet sine tre siste kamper i Asker 3-2, 3-2 og 4-1.

PS! Hamar-gutten Martin Johnsen er ute med skade, spilte ikke torsdag og rekker heller ikke lørdagens finale.

VM-troppen

Mathias Schjerpen Arnkværn, Mora IK
Martin Lundberg, Storhamar
Markus Røhnebæk Stensrud, Storhamar
Isak Hansen, Leksand
Gabriel Koch, Malmö
Tobias Bjercke Larsen, Färjestad
Jonas Nyhus Myhre, Lørenskog
Mathias Papuga, Storhamar
Johan Tørres Selnes, Nidaros
Emil Kvernmo Wasenden, Frisk Asker
Oskar Bakkevig, Malmö
Michael Brandsegg-Nygård, Mora IK
Patrik Dalen, Lørenskog
Leo Johansen Halmrast, Oskarshamn
Martin Johnsen, Färjestad
Johannes Løkkeberg, Mora IK
Kasper Magnussen, Leksand
Mats Bakke Olsen, Malmö
Sole Marius Ryen, Ringerike
Noah Steen, Mora IK
Petter Vesterheim, Mora IK
Sander Wold, Frölunda
David Aas-Larsen, Lørenskog

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form