Lukk søk

Landslaget

August 1, 2021

Endringer i landslagsledelsen - Gjøse blir igjen på Hamar under OL-kvalik

Anders Gjøse var en del av landslagsledelsen under VM. Nå ønsker Storhamar at han blir på Hamar under OL-kvaliken, selv om Thoresen og forbundet ønsket han i slutten av august.

Endringer blir det også i landslagsledelsen fra VM. Sjur Robert Nilsen blir Thoresen sin høyre hånd, mens Anders Gjøse har gitt beskjed om at han værende igjen på Hamar.

- Sjur er klar. Han er viktig for landslaget. Det samme er Anders Gjøse også, men der har Storhamar gitt beskjed om at de ønsker å ha han værende på den tiden. Noe som er forståelig, forteller Petter Thoresen.

Hovedpersonen selv bekrefter til Nitten.no at han ikke blir å finne sammen med Thoresen og Sjur Robert under OL-kvaliken.

- Storhamar ga meg muligheten og ikke minst fri til å være med landslaget under VM. Men nå ønsket de å ha meg værende på Hamar under oppkjøringen. De er hovedarbeidsgiver for meg, og jeg har forståelse for at de ønsket å ha meg på trening i oppkjøringen, forteller Gjøse.

Vanskelig å finne en løsning

Gjøse skulle mer enn gjerne vært en del av landslagsledelsen, men når forespørselen om å være med rundt landslaget kom så seint som den gjorde, så ble det vanskelig å få til begge.

- For meg så ble dette et luksusproblem. Forespørselen fra forbundet kom ganske seint, og da ble det vanskelig å finne en løsning som kunne sørget for at begge parter kunne komme godt ut av dette. Storhamar ga meg muligheten til å delta i VM, og det er jeg veldig takknemlig for. Den reisen og opplevelsen føler jeg har gjort meg til å bedre trener som både Storhamar og jeg kan dra nytte av, forteller Storhamar-treneren.

Men skulle Norge kvalifisere seg til OL, og Thoresen ønsker dine tjenester så takker du vel ikke nei?

- Et OL har ikke vært i mine tanker. Kun fokus på oppstart. Men det har vært inspirerende og lærerikt å være rundt landslaget under VM, og det sier seg selv at det hadde blitt vanskelig å takke nei hvis jeg blir spurt, forteller han optimistisk.

- OL er det største

Motstanderne til Norge i OL-kvalifiseringen, Sør-Korea, Danmark og Slovenia, er av et slikt kaliber at Norge har en fin mulighet til å ta seg til Beijing-OL. Petter Thoresen selv spår at det kommer overhodet ikke til å bli en enkel oppgave.

- Jeg vil si at vårt mål å komme til OL er litt hårete. Setter du VM og OL opp mot hverandre, så er OL det største. VM er hvert år, det er ikke OL. Opplevelsen og settingen er annerledes, selv om vi fortsatt lever i vår egen boble i slike mesterskap.

- Det gjør noe med nasjonalfølelsen av at vi er en del av større lag, hvor det andre utøvere i ulike idrettsgrener. Så det er veldig lett å få den fellesskapsfølelsen for oss nordmenn.

Gleder seg til å høre «Landslaget i ishockey»-sangen

Den berømte ishockey-sangen til landslaget ble laget i forbindelse med B-VM i 1989, og har blitt en tidløs sang for de norske supporterne. Thoresen forteller at også han kan teksten, og blir fort revet med. Selv under kamp.

- Du bør ikke bekymre deg, den sangen sitter som et skudd.

- Kan det hende at du står i boksen og synger sangen når du hører den?

- Jeg synger nok ikke, men jeg nynner litt for meg der jeg står. Det er en fengende sang som har blitt litt varemerke for oss på landslaget, fortsetter Thoresen.

- I sommer så gikk vi en topptur, og på toppen så jeg utover Geirangerfjorden. Da begynte jeg faktisk å synge litt på den sangen. De bak meg trodde at jeg hadde fått heteslag eller noe.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form