Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 15, 2021

Frisk Asker-profil legger opp: - Kombinasjonen ishockey og jobb blir for vanskelig

Kombinasjonen med jobb og ishockey gjør at hverdagen blir for vanskelig for Fredrik Lystad Jacobsen.

31-åringen som har opplevd det meste som en ishockeyspiller i Norge legger skøytene på hylla. Nå blir det fullt fokus på jobben som revisor i fremtiden for Asker-gutten.

Utenom å spille for Frisk Asker, så tjenestegjorde Lystad Jacobsen for både Storhamar og Sparta i løpet av sin karriere. Han produserte fire poeng (0+4) i hans siste sesong i Askerhallen og ble belønnet med et seriegull.

Utdanner seg til revisor

Lystad Jacobsen sitter midt i en masteroppgave i det Nitten.no tar en telefon til han. En oppgave som han selv beskriver som tung å kombinere med ishockey.

- Jeg skal ikke snakke for andre, men for meg så er skole og jobb vanskelig å kombinere med ishockey.

Det var lenge uvisst om Asker-gutten skulle få ny kontrakt før denne sesongen. Den tidligere OL-utøveren ga også beskjed til klubben at det ble hans siste sesong.

- Får vel si at dette var planlagt. Klubben var lenge i tvil om de skulle beholde meg, men jeg fikk en siste sesong. Så er det selvfølgelig synd at det ble en sesong som det ble, forteller han.

Masteroppgaven han tar er i forbindelse med hans jobb som revisor.

- Ja, det blir revisor av meg og jeg skal jobbe for BDO fremover. Så det blir spennende og gleder meg veldig til å ha fullt fokus på det i fremtiden.

Går det ikke an å spille ishockey og være revisor?

- Joda, det gjør det sikkert. Men jeg føler at jeg har blitt en dårligere hockeyspiller av kombinere skole og hockey. Og det har gått mest utover ishockeyen for min del.

Videre forteller han at hverdagen blir ikke den samme når prestasjonene på isen ikke blir som han selv skulle ønsket.

- Jeg er en person som setter høye krav til meg selv hele tiden, og når jeg ikke får trent like mye som før og presterer dårlig i tillegg så kan jeg like gjerne gi meg. Har vært noen dager hvor jeg føler at jeg har spilt så dårlig at jeg går rundt og er sur og grinete. Det ønsker jeg ikke lengre, forteller han.

NM-gull og OL-deltagelse

Lystad Jacobsen kan se tilbake på en fin karriere som har inneholdt både seriegull, NM-gull og ikke minst OL-deltagelse i Sotsji. Rangere dem er ikke like lett i følge han selv.

- Uff, hvor skal jeg begynne? Seriemesterskapet 2008 med Zuccarello, Abbot og Johnny Nilsen var stort. Der hadde vi en god miks av gamle og unge. Det var helt sjukt å tenke tilbake på. Å representere Norge i et OL er også noe jeg setter høyt på lista. Alt det rundt og det er jo en drøm som går i oppfyllelse. Og ikke minst NM-gullet. Vanskelig å få noe større i Norge da, forteller han.

Veien gikk så videre til Hamar og Storhamar. En klubb som legger alt tilrette for at du skal lykkes.

- Trivdes veldig på Hamar. En klubb som var profesjonelle til fingerspissene og tok vare på oss spillerne utenfor isen. Bare gode ting å si om dem, og har fortsatt litt kontakt der oppe.

Etter fire år på Hamar pakket Asker-gutten baggen og dro til Sarpsborg og Sparta. Der ble det 63 kamper og 53 poeng for forwarden.

- Sparta er en utrolig fin og familiær klubb. Den første sesongen ble tung siden det oppstod noe familiære årsaker for min del. De tok godt vare på meg i gjennom hele prosessen, så det er noe jeg har satt stor pris på i ettertid. Første sesong ble tøff naturligvis, men fikk det til å flyte bedre i den andre sesongen.

Vil fortsatt gå i Askerhallen

Nå som skøytene er lagt på hylla så håper han at publikum kan strømme til ishallene igjen kommende sesong. En av dem som skal i hallen er han selv.

- Jeg må jo dra i hallen og se på gutta når jeg får tid. Spennende med ny hall som snart står klar også.

Blir det sesongkort på Lystad Jacobsen?

- Ha-ha, jeg håper virkelig at jeg skal slippe det altså. Håper at klubben kan gi meg en billett eller to etter lang og tro tjeneste på de kampene jeg ønsker å se.

Ishockeyen er litt tidlig å savne i følge den tidligere NM-mesteren, men det er en ting han kommer til å savne fra tiden som ishockeyspiller.

- Garderoben og det rundt. Det betyr så mye for en idrettsutøver. Tror ikke det gjelder bare ishockey, men genrelt mange idretter.

Er du helt sikker på at skøytene forblir på hylla?

- Helt sikker. Ingen sjans for comeback, avslutter Asker-gutten.
Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form