Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 24, 2022

Før dropp: Fagerudd-karantene, sykdom og ny VIF-opptur?

Full runde i Fjordkraft-ligaen også denne torsdagen der Oilers kan ta et nytt steg på vei mot seriegull mens kampen om topp fire-plassene pågår videre med full styrke.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Stavanger Oilers - Grüner, DNB Arena kl 18.00 (TV 2 Play)
Ringerike - Vålerenga, Schjongshallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Lillehammer - Stjernen, Eidsiva Arena kl 18.30 (TV 2 Play)
Sparta - Frisk Asker, Sparta Amfi kl 18.30 (TV 2 Play)
Manglerud Star - Storhamar, Manglerud Ishall kl 18.30 (TV 2 Play)

Stavanger Oilers - Grüner

Man skulle ikke tro det hvis man kun ser på tabellen, men Grüner er et av lagene Oilers har hatt størst problemer med denne sesongen. Hele tre av fire tidligere oppgjør har gått til spilleforlengelse, men også i kveld er serielederen selvsagt store favoritter slik de også var da Ringerike ble slått greit hjemme tirsdag. Etter noen kamper ute får Oilers i kveld tilbake Nicolai Bryhnisveen mens Martin Lefebvre, Sander Hurrød, Kristian Østby, Henrik Holm og André Strandborg alle står over. Grüner har 0-15 i målforskjell på sine to siste kamper og flyr vestover uten Christoffer Gozzi, Magnus Menkerud og Mattias Brenne Halvorsen. Mikkel Wik er tilbake i troppen etter å ha vært ute lenge og blir reservemålvakt i DNB Arena.

Odds:

Norsk Tipping: 1,07 - 10,50 - 17,00
Coolbet: 1,11 - 12,00 - 18,00

Ringerike - Vålerenga

Er Vålerenga i ferd med å finne formen? På de fire siste kampene har VIF slått Frisk Asker (to ganger) og Stjernen med en offensiv styrke man kun tidvis har sett tidligere i sesongen. 5-2-seieren i Varner Arena tirsdag var imponerende med en rekke sentrale spillere ute og under ledelse av U20-trener Simen Stolt Wang. Daniel Sørvik er tilbake her, og også Tommi Taimi kan bli klar. Magnus Brekke Henriksen, Jørgen Karterud, Colin Spaberg Olsen, Villiam Strøm, Jonas Oppøyen og Mika Partanen blir derimot ikke med bussen til Hønefoss. Ringerike står med sju tap på de siste åtte kampene, men håper på hjelp fra en fullsatt hall i kveld. Her er også Eivind Eiken Andresen, Robin Bjørnstad og Henrik Eriksson tilbake mens Reid Petryk, Linus Rosdahl, Karl Markström, Mathias Holst Jenssen og Nikolai Dalen er ute.

Odds:

Norsk Tipping: 3,85 - 4,80 - 1,62
Coolbet: 3,80 - 4,50 - 1,80

Lillehammer - Stjernen

Stjernen avgjorde det dramatiske lokaloppgjøret mot Sparta tirsdag og har fortsatt ikke gitt opp å ta igjen serieleder Stavanger Oilers selv om tiden begynner å bli knapp. Brendan Ellis endte på sykehus etter duellen med Marcus Fagerudd tirsdag og er ute i flere uker. Heller ikke Philip Hansen blir med bussen nordover på E6, men Stjernen får tilbake Jonathan Asbjørnsen i kveld. I Lillehammer-leiren er Andreas Martinsen fortsatt ute med skade, Daniel Sakshaug er ute resten av sesongen og Martin Ellingsen er syk. Stian Kaltrud Nystuen er derimot tilbake fra skade for laget som sto med seks strake seirer før det i helgen ble et meget overraskende hjemmetap mot MS. Tirsdag ble Storhamar for sterke i lokaloppgjøret i CC Amfi.

Odds:

Norsk Tipping: 2,50 - 4,30 - 2,20
Coolbet: 2,45 - 4,45 - 2,45

Sparta - Frisk Asker

Duellen mellom Marcus Fagerudd og Brendan Ellis ble den store snakkisen etter Østfold-duellen tirsdag. Nå er det klart at Sparta-backen må sone fire kampers karantene som starter med oppgjøret i kveld. Utover det stiller sarpingene med en sykdoms- og skadefri tropp på jakt etter revansj for straffetapet mot naboen Stjernen. Andreplassen er fortsatt innen rekkevidde, men Sparta har allerede spilt 39 kamper (flest i ligaen). Tabellnabo Frisk Asker fikk en perfekt åpning i Varner Arena lørdag da Oilers ble slått 3-2, men allerede to dager senere kom det første nederlaget i den nye arenaen. Nicklas Dahlberg og Endre Medby er fortsatt ute mens Patrick Bovim og Henrik Fayen-Vestavik ventes tilbake fra sykdom i løpet av neste uke. Jan André Aasland og Vidar Wold varsler endringer fra Vålerenga-tapet tirsdag.

Odds:

Norsk Tipping: 2,10 - 4,30 - 2,65
Coolbet: 2,20 - 4,65 - 2,70

Manglerud Star - Storhamar

Jumboen Manglerud Star har vunnet kun fire kamper denne sesongen, to av dem er kommet mot Lillehammer og den andre så sent som i helgen der laget også holdt nullen i OL-byen selv om 33-12 i skuddstatistikk tyder på at 3-0-seieren var i overkant sett ut fra av kampbildet. MS har manglet Mats Trygg, Mathias Trygg, Emil Frøshaug, Theodor Steen-Gulbrandsen og Christer Simonsen den siste tiden. Her er sistnevnte tilbake. Storhamar har med fem seirer på de seks siste kampene meldt seg på i kampen om topp fire-plasseringene. Fraværslisten er som vanlig omfattende og inneholder i dag: Mats Larsen Mostue, Andreas Dahl, Jonas Djupvik Løvlie, Patrick Elvsveen, Mikael Zettergren, Eskild Bakke Olsen, Jan Brejcak og Jimmy Andersson.

Odds:

Norsk Tipping: 5,70 - 5,50 - 1,37
Coolbet: 5,50 - 5,25 - 1,50

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form