Elitehockeyligaen

November 17, 2022

Finstad «on fire» da VIF slo Stjernen

JORDAL (Vålerenga - Stjernen 5-2) Da brannalarmen sluttet å ule, bestemte brennhete Pontus Finstad seg for å slukke Stjernens poenghåp.

Etter at Vålerenga-veteran Jonas Oppøyen ble hedret på isen før dropp, var pucken i spill i kun 17 sekunder før brannalarmen gikk og de 2803 tilskuerne måtte ut av arenaen.

Da matchen ble gjenopptatt etter rundt en halvtime, tok det ligaens toppscorer Thomas Olsen under fire minutter å sende Vålerenga i ledelsen, men etter hvert skulle det meste handle om en annen VIF-målscorer - Pontus Finstad.

Et redusert Stjernen-mannskap leverte en god første periode og utlignet midtveis da Andreas Heier ble stående alene foran Tobias Breivold Johansen.

Finstad-dobbel

Magnus Brekke Henriksen var arkitekten bak 2-1-målet da han dro seg inn i Stjernens sone, pucken landet etter hvert hos Pontus Finstad som prikket nettaket.

Minuttet før første pause kom Vålerengas tredje scoring i toppkampen i spill fem mot fire. Mika Partanen la kjapt videre til Mark Auk som knallet inn 3-1.

I en midtperiode der ingen av lagene klarte å utnytte spill fem mot tre, sørget Finstad for å bli tomålsscorer da han overlistet Jesper Eliasson.

Først fem minutter før slutt kom mål nummer seks da Håkon Imset Stormli skled inn, la pucken under Johansen og skapte spenning i matchen. To og et halvt minutt senere var spenningen borte takket være Finstads scoring i tomt bur. 5-2 og Finstads tredje for kvelden.

Ti strake for Sparta

I torsdagens andre toppkamp tok Sparta sin tiende (!) strake trepoenger, og den andre på tre dager mot Stavanger Oilers. Emil Lundberg scoret både det første og tredje målet i 4-1-seieren.

Kroneskampen ble satt av 3500 tilskuere - smekk fullt i Sparta Amfi. Det har ikke skjedd siden den siste NM-finalen i 2011!

Storhamar bød Lillehammer på overskuddet av bortebillettene i CC Amfi, og gjestene takket for gjestfriheten med å ta sesongens andre seier på Hamar. Henrik Eriksson og Sverre Rønningen ble begge tomålsscorere i 4-2-triumfen.

I kveldens siste match var Frisk Asker overlegne i Manglerud ishall og vant hele 7-1. Bobby Macintyre scoret to av gjestenes mål.