Landslaget

May 25, 2021

Den regjerende mesteren for sterke for Norge: - Helt ok

Norge hevet seg og rystet finnene i tredje periode, men endte opp med VMs andre nederlag. Nå må Canada slås onsdag for å holde liv i kvartfinalehåpet.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

- Det er ingen skam å tape mot de regjerende verdensmesterne, men 4-2-målet drepte kampen, oppsummerte V4-kommentator Morten Langli.

- Vi gjorde en helt ok kamp, men ble hardt straffet for slurv. Helt ok, sier Vålerengas Tobias Lindström i et intervju vist på samme kanal.

Norge fikk en drømmestart på oppgjøret tirsdag kveld da den finske keeperen var i overkant avslappet bak mål og slo en slurvete pasning som etter hvert endte opp hos Mathis Olimb.

Foran mål gjorde veteranen ingen feil selv om målvakten var nær ved å rette opp sin egen miss. Da viste matchuret kun 1:30.

Iiro Pakarinen ble kreditert 1-1-målet etter at Atte Ohtamaa fyrte løs fra fin posisjon for finnene da utligningen kom drøye seks minutter før første pause i det som var en god, norsk periode.

- Jeg tror finnene kommer knallhardt nå, varslet Alexander Bonsaksen i V4s VM-studio - og fikk rett:

Snaue to minutter etter første pause var kampen snudd. Norge ble satt én mot to i egen sone etter et svakt bytte, Anton Lundell skjøt fart og plasserte pucken opp i nettaket bak Jonas Arntzen, som fikk sjansen mellom stengene.

Overkjøring

Seks minutter ut i midtperioden ble oppgaven svært så vanskelig for de norske guttene da Finland la på til 3-1 ved KalPas Kim Nousiainen. Den finske dominansen føltes faktisk enda større enn skuddstatistikken 10-3 viste.

- Vi blir rett og slett overkjørt her nå, konkluderte V4-kommentator Morten Langli etter 3-1-målet.

- Det er slitne folk der ute. Vi sliter litt med lange bytter, blir stresset og straffet, oppsummerte backen Erlend Lesund i et intervju vist på V4 i andre pause.

Norge måtte ha det første målet i tredje periode, og scoringen kom allerede etter et drøyt minutt. Mathias Trettenes og Tobias Lindström kom to mot én, VIF-spilleren ble flott satt opp, reduserte for nordmennene og utløste et reelt jubelbrøl hos V4-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm!

Straffet

Det tok nesten 50 minutter før matchens første to-minutter kom, og da var det Tommy Kristiansen som måtte sette seg.

Få sekunder senere leverte finnene et effektivt overtall der Jele Innala i praksis avgjorde kampen. 4-2 ble også til 5-2 før kampen var over.

- Rekken får fungerer ålreit, men vi må vinne kamper også, sier Tobias Lindström.

VM fortsetter for Norges del med det som faktisk er en duell mellom to lag i bunnen av gruppe B da Canada venter onsdag kveld. Der har Petter Thoresens gutter sjansen til å påføre canadenserne deres fjerde strake tap i turneringen.