Lukk søk

Landslaget

September 29, 2023

Christiansen bidrar til å berge landslagssamlingene: - Skal finne de kronene som mangler

Stavanger Oilers-eier Tore Christiansen er en av dem som åpner lommeboka for å sikre at norske landslag nå likevel kan samles denne høsten.

Foto med tillatelse: Norges Ishockeyforbund

- Jeg sa ja til å bidra under gitte forutsetninger. For meg var det at alle skulle få et tilbud, hvis ikke vil jeg ikke gi noe penger. Alle skal med; kvinner, menn, jenter og gutter i alle årsklasser. Det er så viktig at alle må med. Hvis dette kun hadde vært snakk om A-landslaget, hadde jeg ikke åpnet lommeboken.

Det sier Stavanger Oilers-eier Tore Christiansen til nitten.no fredag kort tid etter ishockeypresident Tage Pettersen informerte om at landslagsaktiviteten på denne siden likevel lar seg gjennomføre.

- Bidrar du som privatperson her, Christiansen?

- Det har jeg ikke bestemt meg for enda. Men vi skal finne de kronene som mangler.

- Hvor mye bidrar du med?

- Det vil jeg ikke si. Jeg har kona mi rett ved siden av meg her ...

Spleiselag

Allerede kort tid etter det ble kjent at Norges Ishockeyforbund avlyste så godt som all landslagsaktivitet ut året begynte en gruppe mennesker å se på løsninger.

- Vi snakket litt om hva vi kunne gjøre og jobbet litt på hver vår kant og utfordret folk som kunne være med å bidra. Norsk Tipping er med, jeg sa jeg kunne vært med på en bit. Det handler om å strekke ut en hånd i en vanskelig situasjon. Det er bra at vi samler oss og bidrar uavhengig av klubb, sier Christiansen.

Ishockeypresident Tage Pettersen sier til NTB at forbundet torsdag endelig fikk på plass en løsning.

- Siden vi måtte gi den kjedelige beskjeden om at vi skulle pause alt, har vi hatt en ambisjon om å få med støttespillere for å kunne gjennomføre i hvert fall én samling for samtlige landslag i løpet av de internasjonale vinduene i november og desember, sier hockeypresident Tage Pettersen til NTB.

Han opplyser samtidig at det er kommet på plass rundt én million.

Underskudd

Et underskudd på ni millioner kroner førte til at forbundet tidlig i høst avlyste all landslagsaktivitet ut året med unntak av U20-VM i Göteborg.

- Styret ba i vårt styremøte i slutten av juni om å få en prognose så tidlig som mulig i august. Den fikk vi, og med bakgrunn i den var visepresidenten og jeg enige om å kalle inn til et nytt styremøte forrige uke. Prognosen var så lite lystig at sportssjefen parallelt hadde fått i oppgave å forberede en kutt-liste. For å komme ut av 2023, drar vi i bremsen. Dette handler om at ambisjonen er at vi skal klare å gjennomføre 2024 på normalt vis, sa Pettersen da til nitten.no.

Landslagssjef Tobias Johansson mente det var dramatisk ikke å kunne gjennomføre samlinger, veteranen Martin Røymark raste og Aftonbladet beskrev det som om landslaget ble lagt ned da de to planlagte samlingene i Riga og Bratislava med viktige kamper mot Latvia, Slovakia og Danmark før jul ble avlyst.

Pettersen har i tillegg forklart underskuddet på ni millioner kroner overfor nitten.no med «en dramatisk prisøkning på reiser og opphold for landslagene» på mellom 50 og 100 prosent.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form