Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 27, 2021

Bursdagsbarnet om kvartfinale-håpet: - Vi må slå Tyskland

Roy Johansen gleder seg til årets VM og tror at nøkkelkampen for å nå en kvartfinale blir mot Tyskland.

Den tidligere landslagssjefen feirer bursdagen på ergometersykkelen på nye Jordal amfi da nitten.no ringer for å gratulere han.

- Kroppen må holdes i form i disse tider, så nå sitter jeg og sykler inne på nye Jordal. Sitter i et bomberom og det er ganske utrolig at det er dekning her faktisk, forteller han lattermildt.

VM i Riga nærmer seg og Roy Johansen ser frem mot å se kampene på TV.

- Skal bli gøy å se hva vi kan prestere i årets VM. Vil tro at det er en topp motivert tropp som reiser til Riga, og slikt jeg ser det så er det tre nasjoner som vi bør ha gode sjanser mot. Tyskland må vi slå.

Savner landslaget

Den nåværende VIF-treneren kan se tilbake på en morsom og ikke minst en utviklende tid som landslagssjef.

- Vi fikk en bra utvikling hvor vi nærmet oss de store nasjonene. Og med flere spillere ute i de store ligaene så har vi blitt lagt merke til i verden opp igjennom årene.

Det er vanskelig å komme utenom seieren over Sverige i Slovakia, en dag som Roy Johansen ikke glemmer med det første.

- Det var stort for oss, og ikke minst for Lars Haugen. Han var tredje keeper i 2011, men ble kastet inn til ulvene da Grotnes og Volden ble skadet tett på.

Haugen stod på hodet i det norske målet, noe som ikke overrasket Johansen den gangen.

- Nei, han var klar. Alle hadde sett hvor hardt arbeid Lars hadde lagt ned med Morten Bråten på toppidrettssenteret før VM. Den frekke straffe-redningen fra Joel Eriksson på straffene var helt enorm. Han stod alle våre VM-kamper dette året og karrieren til Haugen ble snudd opp på hodet.

Johansen trives med å snakke om landslaget og forteller at selve gjengen er det største savnet.

- Det var en herlig gjeng. De jobbet knallhardt på alle samlinger og vi var så sammensveiset.

De var mange med klippekort den gangen?

- Vi lagde en visjon hvor det skulle være en lang vei inn på landslaget, samtidig som det skulle være en lang vei ut igjen også. Vi kunne ikke byttet ut 10-12 spillere hvert eneste år. Da hadde det blitt vanskelig å skapt noe kontinuitet.

Troen på Thoresen, bekymret for Sjur Robert Nilsen

VIF-treneren skryter av Thoresen og hans trenerteam, og peker på rutinen til landslagssjefen.

- Petter er rutinert i hockeyen og har en bra CV som vil påvirke landslaget på en positiv måte. Vi er like på mange områder.

- Folk hjemme må ikke glemme at Norge har vært nedstengt lenge og de arbeidsvilkårene som landslagsledelsen har hatt denne sesongen har vært meget vanskelige.

Selv om troen på Petter Thoresen er tilstede så er Roy mer bekymret for sin tidligere assistent på landslaget.

- Jeg er spent på hvilepulsen til Sjur om dagen. Han brenner skikkelig for dette og er glad i landslaget. Ryktene sier at er under overvåkning av sykehuset på Kalnes om dagen forteller Johansen lattermildt.

Roy Johansen kan se tilbake på en fantastisk karriere som sjef for landslaget. Nå innrømmer golfentusiasten at han er bedre enn Thoresen på den grønne plenen.

- Vi skal ta en runde på golfbanen etter VM. Regner med at han er seg lik. God på putting og følsom rundt green, men ballene går jo i øst og vest forteller Johansen om golfferdighetene til sin arvtager.

Ønsker seg importer

Oppkjøringen til kommende sesong er i gang på Jordal, noe som gleder VIF-sjefen.

- Nå får vi trent bra med fysisk trening inn mot en ny sesong. Det jobbes bra og vi har en 10-12 spillere på kontrakt foreløpig, men jeg håper Frikk (sportssjefen) fikser flere spillere de neste ukene.

Som spiller ble Roy Johansen norgesmester syv ganger. Seks ganger med VIF og en gang med Sparta i 1984. Som trener har han hevet pokalen tre ganger. Nå vil han kjempe om NM-pokalen igjen.

- Vi ønsker å mønstre et lag som kan kjempe om å bli norgesmestere igjen. Men da må vi få inn noen importer som innehar bra ferdigheter og vil jobbe hardt for laget. Diva-spillere kan vi ikke ha i Vålerenga.

Så det er kun Roy Johansen som kan gå rundt med gullkjede i Vålerenga?

- Stemmer. Kun jeg som skal gå med det, forteller han med glimt i øyet og legger til at Joachim Svendsen har et større gullkjede enn han.

Inn i troppen har Pontus Finstad kommet. En spiller som stod på ønskelisten til 61-åringen.

- Pontus er en spiller med de riktige verdiene. En spiller jeg kjenner godt, og som kommer til å bli en landslagsspiller i fremtiden, avslutter Roy Johansen.


.


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form