Lukk søk

February 6, 2021

Andreas Heier: - Er det virkelig sant? Det visste jeg ikke

Andreas Heier ble overrasket og glad, da Nitten.no brakte han nyheten om at Petter Thoresen har hans navn på blokka før kommende VM i Riga. Stjernen-kapteinen har i tillegg til å ha levert på isen også hatt sine utfordringer utenfor. 

Det var mildt sakt en meget overrasket og glad Andreas Heier da Nitten.no brakte han nyheten om at han igjen var med i landslagsdiskusjonen.

- Kødder du? Oi, det visste jeg ikke. Nå ble jeg veldig glad, og det var en nyhet som jeg virkelig har jobbet knallhardt for å få forteller Fredrikstad-gutten.

Landslagssjef Petter Thoresen fortalte til Nitten.no at Heier har imponert han denne sesongen og at kapteinen er i diskusjonen før oppkjøringen til VM.

VM i ryggraden

Stjernen-kapteinen lå an til å gjøre sin beste sesong noensinne i det Fjordkraft-ligaen fikk en uventet korona-pause. 24 kamper fikk Fredrikstad-gutten med seg før pausen, og forwarden har notert seg for 29 poeng (15+14).

Jeg føler virkelig at jeg er en bedre ishockeyspiller nå, enn det jeg var forrige gang jeg var innom landslaget forteller Heier.

Blir det litt enklere å dra på trening nå som du vet at landslaget følger deg?

- Jeg juger hvis jeg sier at det ikke gir meg en ekstra motivasjon nå fremover. Mitt mål fra jeg begynte på hockeyskolen i Fredrikstad var jo at jeg kanskje skulle få lov til å spillet et VM for Norge et sted i fremtiden. Både jeg og laget legger ned uffattelig mye tid på trening og velger bort mye sosialt for å nå så langt som mulig. Et VM har alltid ligget i ryggraden min hver gang jeg har gått på is eller vært i styrkerommet forteller den tidligere Modo-spilleren.

Heier har tidligere også spilt for Vålerenga, og det var tidligere landslagssjef Roy Johansen som hentet han til VIF i sin tid fra Pantern. Den poengsterke forwarden har også fått med seg 32 kamper for den tradisjonsrikeklubben Modo.

Har lagret nummeret til Petter Thoresen på telefonen

Selv om telefonsamtalen fra landslaget har uteblitt så innrømmer 27-åringen at han har lagret nummeret til Thoresen på telefon.

Hehe, ja jeg har lagret telefonnummeret hans på telefon. Men har ikke fått noen telefon ennå.

Føler du deg selv god nok for å spille for landslaget da?

- Det blir jo vanskelig at jeg skal svare på om det er fortjent eller ikke, men noe riktig må jeg har gjort siden jeg blir fulgt. Det er utrolig mange gode norske spillere i Fjordkraft-ligaen som jeg må kjempe mot, men jeg føler at jeg har vokst som ishockeyspiller og person de siste årene. Blant annet har ting utviklet seg på hjemmebane hvor jeg har fått kjenne på det å bli voksen samtidig som jeg har vært så heldig å bli kaptein for min moderklubb forteller han alvorlig.

Romkamerat med Henrik Haukeland

Henrik Haukeland som daglig spiller i Färjestad er ingen ukjent person for Heier. De to har tidligere spilt sammen i Stjernen og har delt rom på uttalige reiser sammen. Så skulle det bli aktuelt å dele rom med han igjen, så er det ikke noe Fredrikstad-gutten takker nei til.

Hauken og jeg har alltid delt rom, og vi er mye sammen de gangene han besøker Fredrikstad. Så jeg hadde gledet meg veldig hvis vi fikk dele rom igjen og spilt sammen innen kort tid. Det var liksom aldri noen tvil, vil delte rom sier Heier som også innrømmer at det ikke alltid har vært så lett på "hjemmebane"

Tøft på hjemmebane

Det har ikke alltid gått på skinner for Heier-familien hjemme i Fredrikstad. Hans bror Niklas ble påvist en alvorlig sykdom, og ting ble snudd veldig på hodet for den hockeyengasjerte familien. (F-B.no)

Eldste Heier forteller at det gjorde noe med han da nyheten kom at hans yngste bror hadde blitt alvorlig syk.

Ja, det var tøft. Men båndet mellom oss er veldig sterkt, og med tanke på at han også er veldig hockeyinteressert så har han hjulpet meg mye de siste sesongene.

Hvordan da, Andreas?

- Han sitter jo å ser alle kampene våre på Tv2 Sumo og noterer seg ulike situasjoner som jeg kanskje ikke legger merke til når jeg er på isen. Etter kampene får jeg en sms eller så snakker vi med hverandre på telefon.

Hvordan er tilbakemeldingene fra lillebror da?

- De er litt blandet, men han er flink til å balansere mellom positiv og negativ kritikk til meg. Han kan ishockey, så jeg hører jo på hva han har å si selv om han fortsatt er lillebror forteller han videre.

En gledelig nyhet er at lillebror-Heier er på bedringens vei og håpet om et comeback på isen ikke er så langt unna!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form