Lukk søk

Landslaget

September 20, 2023

Zuccarello om VM med Norge: - Ikke stengt noen dører

Mats Zuccarello har ikke spilt VM siden 2016, men hadde sett for seg å reise til Riga med landslaget i mai og er åpen for å bidra i fremtiden.

Foto med tillatelse: Norges Ishockeyforbund

Da nitten.no snakker med Zuccarello etter en av høstens økter med Vålerenga før returen til USA, nevner vi at landslagsledelsen i vår henviste til «signaler gjennom mediene» og spekulerte i om Oslo-gutten var ferdig på landslaget.

- Har jeg sagt det? Kanskje jeg ikke får være med lenger, sier Zuccarello og gliser bredt.

- Jeg hadde egentlig som mål å være med nå, men var skadet. Jeg ble skadet i den nest siste kampen og måtte sette noen sprøyter før den siste kampen der vi røk ut. Hadde vi vunnet den, hadde jeg mest sannsynlig ikke spilt kamp sju heller. Da kan man ikke være med i et VM på 50 prosent. Det er ikke fair for noen. Da er det bedre med folk som kan bidra 100 prosent. Men jeg har ikke stengt døren.

Sluttspill eller VM?

Minnesota Wild røk 4-2 mot Dallas Stars i 1. runde av Stanley Cup-sluttspillet i vår. Den tidlige exiten åpnet for mulig VM-spill, men aller helst ønsker Zuccarello selvsagt å avansere med Wild.

- Forhåpentligvis kan vi gå langt i sluttspillet, men ligger muligheten der, man er i form og det er muligheter så har ikke jeg stengt noen dører på det, nei, sier «Zucca» og legger til:

- Hvis ikke døren er stengt for meg da!

Zuccarello har ikke spilt VM for Norge siden 2016. Petter Thoresen hadde et lite håp om å få med Wild-spilleren i 2022, Tobias Johansson trodde ikke det var mulig i vår, men landslaget sendte lkevel en henvendelse til landets største hockeystjerne.

- Signalene gjennom mediene tidligere har vært at han kanskje er ferdig med landslagsspill. Vi får se. Mats er selvsagt alltid velkommen, sa sportssjef Petter Salsten da til nitten.no.

Frankrike på Jordal

Da Norge slo Frankrike på Jordal i 2016 og kvalifiserte seg for OL, beskrev Zuccarello det som «det stolteste øyeblikket i karrieren min».

Fem år senere spilte han sin foreløpig siste landskamp da Norge misset i OL-kvalifiseringen mot Danmark samme sted.

Da TV 2 omtalte Zuccarellos landslagsfremtid i sommer, uttalte 36-åringen også der at han i utgangspunktet er positiv til å bidra i nok et VM for Norge før karrieren er over.

Zuccarello endte på 67 poeng på 78 NHL-kamper forrige sesong og noterte fem poeng på seks møter med Dallas Stars før laget fikk en tidlig sommerferie. Torsdag 12. oktober er det NHL-åpning mot Florida Panthers.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form