Lukk søk

NHL

October 11, 2023

Zuccarello: - Forhåpentligvis kan vi nå langt

Mats Zuccarello er klar for sesong nummer 14 i verdens beste liga der håpet som alltid er suksess i sluttspillet med Minnesota Wild.

Foto: nitten.no

- Alle sesonger er viktige. Jeg har vært her lenge og er ingen unggutt lenger, sier 36 år gamle Zuccarello til nitten.no om den kommende NHL-sesongen.

Har har tidligere i høst fortalt at han fortsatt holder døren åpen med tanke på VM-spill for Norge, men dette vil kun være mulig dersom Minnesota Wild-sesongen varer kortere enn NHL-klubben håper.

- Forhåpentligvis kan vi gå langt i et sluttspill, sier Zuccarello som nærmer seg åpningskamp mot Florida Panthers natt til fredag norsk tid.

Denne sesongen blir nordmannens 14. i verdens beste liga. Hver sommer holder han det i gang på trening sammen med kompisene i Vålerenga på Jordal.

- Det er kult at de vil ha meg med. Jeg kjenner mange av guttene og hadde også «Freddan» da jeg var i Modo som ung, sier Oslo-gutten.

- Det er ikke mer fristende å ligge på en yacht i Syden hele sommeren?

- Mer fristende er det nok, men om det lønner seg vet jeg ikke!

I form

Tampa Bay Lightning, uten Emil Lilleberg Martinsen som er sendt ned til AHL, åpnet NHL-sesongen med 5-3-seier over Nashville Predators før Chicago Blackhawks og Vegas Golden Knigts fulgte opp med premiereseirer natt til onsdag.

Da Wild gjennomførte en siste test mot Dallas Stars, leverte Zuccarello to målgivende pasninger i 4-0-seieren.

- Det er jeg her vil være. Det er hjemme for meg nå. Jeg nyter virkelig tiden i Minnesota. Det er her man har lyst til å avslutte karrieren, sa «Zucca» da han forlenget kontrakten med to år nylig.

NHL-kjenner Roy Ulvmoen har tippet Wild til sluttspillet foran NHL-åpningen, men tror ikke det blir noen langvarig vei mot Stanley Cup-pokalen for «Zucca», Kirill Kaprizov og de andre lagkompisene.

- De levnes neppe store muligheter til løfte Stanley Cup, for de to neste sesongene starter Wild med et lønnstak som er nesten 13 millioner lavere enn det klubbene har mulighet til, sa NHL-kjenner Roy Ulvmoen til nitten.no tidligere i høst da Zuccarellos da uavklarter klubbfremtid var tema.

- I mine øyne bør klubben jobbe for at sesongen 2025-26 blir en sesong det satses mot.

Sesong nummer 14

Zuccarello har vært innom Frisk Asker, Modo, Metallurg Magnitogorsk, New York Rangers og Dallas Stars før det ble Minnesota Wild.

36-åringen debuterte i verdens beste liga tilbake i 2010/2011-sesongen, nærmer seg 800 kamper og 200 mål i serien og er kun fire matcher fra å nå 100 sluttspillkamper.

Nå går nordmannen løs på sin 14. sesong i USA.

- Det er lange sesonger, og jeg har holdt på en stund nå, men når det nærmer seg august vet man at følelsen kommer tilbake. Da er det greit å ha holdt det gående hele sommeren. Men det er digg å slappe av også, og ikke minst viktig med hvile også mentalt, sier Zuccarello.

PS! I november spilles fire NHL-kamper i Stockholm der Zuccarello og Wild møter Ottawa Senators 18. november og Toronto Maple Leafs dagen etter.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form