Lukk søk

NHL

November 19, 2023

Flere hundre nordmenn så «Zucca» i Sverige: - Kjenner litt ekstra på det

STOCKHOLM (nitten.no) Mats Zuccarello satte pris på å at venner, familie og en rekke norske hockeyfans fikk være til stede da han leverte karrierens 400. NHL-assist.

Foto: nitten.no

- Veldig gøy! Mamma, broder'n og flere i familien satt på tribunen, og det er ikke hver dag de får se meg spille. Man kjenner litt ekstra på det, hvert fall før kamp. Når kampen begynner tenker man ikke så mye det.

Det sier Mats Zuccarello til nitten.no i garderoben etter lørdagens 2-1-ta på straffer mot Ottawa Senators i Avicii Arena.

Over 13.000 tilskuere, flere hundre av dem fra Norge, var på plass da NHL-stjernene byttet ut Nord-Amerika med svensk is i helgen. «Zucca»-leiren disponerte en boks bak det ene målet i den ikoniske hallen der man kunne høre norsk språk «overalt» og drakter med «36Zuccarello» på ryggen dominerte.

- Det er fantastisk. Trist at det ikke ble seier, men kult å spille her med så mange kjente på tribunen, sier landets største hockeystjerne.

400 assists

NHL Global Series avsluttes søndag klokken 14 når Zuccarello og Wild møter Toronto Maple Leafs. Der kan Oslo-gutten få sin assist nummer 401 i NHLs grunnserie.

Nummer 400 kom lørdag da Wild tok ledelsen 1-0 ved østerrikeren Marco Rossi.

- Betyr det noe for deg?

- Ikke akkurat nå, men sikkert den dagen jeg skal se tilbake på det, legger opp og og skal skryte av karrieren min til barna mine og barnebarna. Kanskje det betyr det dobbelte da, svarer «Zucca».

Wild ga fra seg ledelsen etter et en blokkering som etter hvert endte i et bytte som ga Erik Brännström god plass. Matchen måtte til slutt avgjøres på straffer der Zuccarellos forsøk traff stolpen.

- Noen ganger går den inn, andre ganger gjør den ikke det. Kjedelig, men sånn er det bare. Vi tar steg i riktig retning, oppsummerte «Zucca».

Arkitekten

Arrangøren i Avicii Arena viet mye oppmerksomhet til lagenes svenske stjerner, men benyttet ikke anledningen til å dyrke Zuccarellos retur til Skandanavia og landet der han gjennom to sesonger i Modo ble New York Rangers-spiller.

Nordmannen fikk likevel vist seg frem uten hjelp da han i et overtall i første periode kun i løpet av noen få sekunder leverte tre strålende pasninger som hadde fortjent mer enn bare nesten.

- Jeg føler vi spilte en ålreit match som kunne gått begge veier. Vi spilte bra defensivt og var ganske bra i undertall. Alt i alt er det vel en match som kunne gått begge veier. Marginene var ikke på vår side og da taper man kamper, sier Zuccarello som etter match ble intervjuet av nitten.no, VG, svenske TV4 og en amerikansk journalist inne i Wild-garderoben.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form