NHL

November 18, 2023

«Zucca»-milepæl da Wild tapte på straffer i Stockholm

STOCKHOLM (nitten.no) Mats Zuccarellos assist nummer 400 i NHL-grunnserien ble servert i Stockholm lørdag.

Mats Zuccarello nådde en milepæl han neppe er særlig opptatt av selv lørdag da han noterte assist nummer 400 i NHL-grunnspillet i en match Wild tapte på straffer.

Nordmannen tok Wilds første straffe da matchen skulle avgjøres, men traff stolpen.

Wild stilte med hele fire svensker i line upen, men ingen Zuccarello. Nordmannen skulle derimot gjøre seg bemerket tidlig i Avicii Arena.

I matchens første Wild-overtall var nordmannen arkitekten bak tre gode muligheter på kort tid, men Senators sto imot nordmannens overblikk og briljante hockeyhjerne.

Første periode endte målløs, men fire minutter etter første pause fikk Wild tildelt straffeslag.

Misset straffe

Var det klart for Zuccarello? Wild sendte frem svenske Marcus Johansson, men han tapte duellen mot landsmannen Anton Forsberg.

Kort tid senere smalt det i Avicii Arena.

Med Zuccarello på isen ble østerrikeren Marco Rossi kreditert 1-0-målet med nordmannen som tredje sist på pucken.

Pasning nummer 400 i grunnserien i NHL for 36-åringen!

Og endelig fikk publikum i hallen best kjent som Globen, og med mange hundre nordmenn til stede, endelig sjansen til å rope «Zuuuuc» da nordmannens navn ble ropt opp.

Tre minutter ut i siste periode var lagene like langt.

Et svakt Wild-bytte førte til at pucken endte hos Erik Brännström etter pasning fra målvakt Forsberg. Svensken fikk god tid og banket pucken opp i nettaket.

Avsluttes søndag

Pucken var inne i Senators-sonen store deler av tredje periode, men det sto 1-1 etter 60 minutter og matchen gikk til sudden death.

I spilleforlengelsen fikk Zuccarello én stor sjanse og var nær ved å levere en lekker assist, men matchen ble avgjort på straffer.

13.213 tilskuere var på plass på lørdagens match. NHL Global Series avsluttes søndag når Zuccarello og Wild igjen skal i aksjon.

Klokken 14 er det dropp i Avicii Arena mot Toronto Maple Leafs.