Lukk søk

Landslaget

April 19, 2024

Zuccarello melder seg VM-klar: - Han har lyst til det nå

Mats Zuccarello melder seg VM-klar for Norge - dersom han blir tatt ut i troppen.

Foto: nitten.no

- Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekerfter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

Dermed tyder alt på at landets største hockeystjerne er klar for sitt første VM med Norge siden 2016.

Generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten, bekrefter overfor nitten.no at 36-åringen har meldt at han ønsker å være med til mesterskapet i mai.

Den anerkjente hockeyjournalisten Michael Russo, som blant annet følger Minnesota Wild tett, skriver på X at Zuccarello i møtet med pressen fredag ettermiddag norsk tid uttalte at han skal spille VM for Norge «dersom han blir tatt ut i troppen».

- NHL-sesongen er ferdig for Mats sin del. For første gang på veldig lenge blir det ikke noe NHL-sluttspill på ham. Han er i tillegg skadefri, sier Skabo.

Til Praha

Zuccarello-agenten henviser til landslagssjef Tobias Johansson for ytterligere spørsmål rundt 36-åringens deltagelse under turneringen i Praha neste måned.

Da nitten.no snakket med Zuccarello om landslagsfremtiden i fjor høst, fleipet Oslo-gutten med at han kanskje ikke fikk være med lenger og sa samtidig at han kunne tenkt seg å spille turneringen i Riga i fjor.

- Jeg hadde egentlig som mål å være med, men var skadet. Jeg ble skadet i den nest siste NHL-kampen og måtte sette noen sprøyter før den siste kampen der vi røk ut. Hadde vi vunnet den, hadde jeg mest sannsynlig ikke spilt kamp sju heller. Da kan man ikke være med i et VM på 50 prosent. Det er ikke fair for noen. Da er det bedre med folk som kan bidra 100 prosent. Men jeg har ikke stengt døren, sa «Zucca» da.

Ute av sluttspillet

Zuccarello var tilbake på isen for Minnesota Wild i sesongens siste kamp natt til fredag norsk tid og scoret 2-2-målet i 4-3-tapet mot Seattle Kraken.

Wild klarte ikke å ta seg til sluttspillet denne sesongen til tross for at nordmannen leverte 63 poeng på 69 kamper. Exiten åpnet samtidig for et landslagscomeback for «Zucca» i mai.

Da Norge slo Frankrike på Jordal i 2016 og kvalifiserte seg for OL, beskrev Zuccarello det som «det stolteste øyeblikket i karrieren min».

Fem år senere spilte han sin foreløpig siste landskamp da Norge misset i OL-kvalifiseringen mot Danmark samme sted.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form