Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 4, 2023

Lindström preget etter VIF-beskjeden: - Blytungt. Det føles helt for jævlig

Tobias Lindström hadde håpet og trodd han skulle avslutte karrieren i Vålerenga. Nå må 34-åringen på klubbjakt etter ti sesonger i Oslo-klubben.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg fikk bare beskjed om at jeg ikke var ønsket med videre, liksom. Det føles utrolig tungt når jeg kjenner at jeg har mer å gi, sier Lindström til nitten.no.

De som har fulgt TV-serien «Iskrigerne» syns kanskje det skjer mye i Vålerenga. Tobias Lindström har vært med på alt.

34-åringen kom til VIF sommeren 2013 og har gjennom ti sesonger i klubben vært kaptein, blitt norsk, fått «Gullpucken», opplevd Jordal-rivingen, årene i Furuset Forum og åpningen av den nye arenaen. For å nevne noe.

419 seriekamper og 472 poeng samt 75 matcher og 75 poeng i sluttspillet for VIF. 2018/19-sesongen var kanskje den beste der «Tobbe» noterte hele 78 poeng i serien og 18 i sluttspillet.

- Hva slags følelse forlater du VIF med?

- Jeg elsker Vålerenga.  Det har jeg gjort siden jeg kom hit. Jeg bor på Vålerenga, sønnen min er født her og jeg har hatt ti sykt fine år i klubben. Det vil jeg alltid være takknemlig for. Det er med en bitter smak i munnen dette skjer, men det ødelegger ikke hva jeg føler for selve klubben. Den kommer alltid til å finnes i mitt hjerte.  

Ti sesonger

Mandag fikk han den tøffe beskjeden om at kontrakten som går ut etter denne sesongen ikke blir forlenget i møte med sportssjef Anders Myrvold og trenerteamet.

- Blytungt. Det føles helt for jævlig, så klart. Jeg har vært med på ekstremt mye her og hadde sett for meg at jeg skulle avslutte karrieren i Vålerenga. Det er ikke slik at man skal leve på gamle meritter, og det er ingen lojalitetsbonus jeg snakker om, men jeg føler jeg holder nivået for å spille i ligaen. Men nå ble det ikke sånn. Det føles utrolig surt. Helt surrealistisk.

2-1-tapet hjemme mot Storhamar forrige onsdag ble Lindströms siste i den blå drakten. Stockholms-karen forteller at han flere ganger i vinter har etterspurt en avklaring rundt fremtiden og reagerer på at beskjeden ikke kom før etter sesongslutt.

- Man vil jo gjerne ha svar så fort som mulig slik at man kan legge planer. Det har også vært positive signaler, de har ikke sagt jeg skal få kontrakt, men det har vært positive signaler. Mer positive enn den beskjeden som kom nå, sier Lindström.

- Hva var begrunnelsen?

- Det var sportslig. Jeg deler ikke den meningen, men sånn er det. Det har vært en spesiell sesong for min del også. Jeg vet ikke om det handler om sluttspillet, men det føles rart om man blir bedømt på ett sluttspill eller x antall poeng når man har vært i en klubb i ti år. Det er litt så som så, syns jeg. Etter så lang tid i klubben skal man ikke behøve å spille for en kontrakt de siste kampene i sesongen.

- Føler du deg dårlig behandlet etter ti sesonger i klubben?

- Nei, hva skal jeg svare på det? Jeg ønsket en helt annen beskjed, men de tok det hvert fall ikke over telefon, sier Lindström med henvisning til målvakt Steffen Søberg som i fjor ble informert om at han ikke fikk fornyet kontrakten per telefon.

- Det jeg syns er dårlig er at når jeg har vært her så lenge så vet de hva de får. Da trenger de ikke vente med dette til etter sluttspillet. Og da særlig ikke når jeg har bedt om et svar. Jeg antar det ikke er en avgjørelse som er tatt over natten.

Denne sesongen spilte Lindström 42 seriekamper og gjorde 36 poeng. I sluttspillet ble det to poeng på ti matcher.

Legger ikke opp

34 år gamle Lindström er klar på at han skal spille hockey også neste sesong og at han har mer å gi på toppnivå selv om det ikke blir som Vålerenga-spiller.

- Uten tvil. Det har nok ikke helt gått opp for meg at det ikke blir i Vålerenga, men solen står opp i morgen også. Vi får se hva som dukker opp av alternativer, sier Vålerenga nummer 46 som brukte mer eller mindre hele mandag ettermiddag og kveld i telefonen.

- På reaksjonene føles det som man har gjort noe riktig og at mange setter pris på det jeg har bidratt med. Det skal jeg ta med meg så klart. Der er det som er Vålerenga.

Etter at Lindström delte nyheten på sin Instgram-profil, strømmet reaksjonene inn. Jonatan Tollås Nation, Erik Follestad, Jørgen Karterud, Jonas Oppøyen, Martin Laumann Ylven, Daniel Sørvik, Thomas Olsen, Filip Gunnarsson, Sebastian Johansen, Brian Ihnacak og Glenn Jensen er bare noen av de som takker av VIF-profilen.

- Enorm spiller og herlig lagkamerat! Har vært en ære å spille med deg, skriver Martin Røymrark.

VIF-sportssjef Anders Myrvold sier det var et vanskelig valg ikke å tilby Lindström ny kontrakt. Han er forelagt den tidligere kapteinens uttalelse om at han ønsket en tidligere avklaring rundt fremtiden og sier dette om avgjørelsen:

- Vålerengas fremste mål er å være en seriøs utfordrer til serie- og NM-gull hver eneste sesong. Som klubb skal vi bli ledende i Norge, og dette medfører dessverre at man noen ganger må ta følelsesmessig tøffe valg rundt utskiftninger av spillere. Tobias Lindström har gjennom ti sesonger vært en lojal og stabilt god spiller for klubben, som har gitt oss mange minnerike øyeblikk, sier Myrvold og fortsetter:

- Etter en bred og grundig evaluering som hele den sportslige ledelsen har vært involvert i har vi dog valgt å ikke fornye hans utgående kontrakt. Det har vært et vanskelig valg for alle parter, og vi har bare gode ord å bruke om «Tobbe», både som spiller og som ledertype i spillergruppen. Vi er evig takknemlig for innsatsen han har lagt ned for Vålerenga, og ønsker han absolutt alt godt videre.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form