Lukk søk

NHL

January 22, 2023

Viktig vår for Pettersen: - Akkurat etter planen Flames forsøker å ha

Roy Ulvmoen følger amerikansk hockey tett, er imponert over utviklingen til nordmannen Emilio Pettersen og tror 22-åringen kan få sjansen i NHL denne sesongen.

Foto: Privat

Oslo-gutten var på isen da Calgary Wranglers slo Abbotsford Canucks 5-4 natt til lørdag, men ikke i nattens 5-3-seier i AHL. Totalt står Pettersen med 26 poeng på 32 kamper for Calgary Flames' farmerlag som ligger på andreplass i Pacific Division.

Han fikk smaken på NHL-livet med tillit i noen av oppkjøringskampene i fjor høst, men har ikke blitt kalt opp til spill på øverste hylle denne sesongen.

- Mange har nok stusset over at han er inne i sitt tredje år i AHlL uten at han har fått sjansen i NHL. Slik jeg ser og kjenner Flames så er de svært tålmodige med spillere som har de kvalitetene og fysikken som Emilio har, sier Roy Ulvmoen.

Han følger NHL tett blant annet gjennom podkasten NHL-prat og nevner Matthew Philips som en annen spiller Flames har vært tålmodige med og brukt tid på å utvikle.

Utgående kontrakt

Pettersen har allerede tangert forrige sesong poengfangst (59 kamper). Også nevnte Phillips (44 poeng), Connor Zary (39 poeng) og Ben Jones (29 poeng) leverer for farmergjengen denne sesongen.

- Jeg syns Emilio har tatt store steg det siste året, og jeg tror det er akkurat etter planen Flames forsøker å ha. Utfordringene i de to foregående sesongene har vært at han har levert for ujevnt, mener Ulvmoen.

- Han har fått spille med bedre spillere denne sesongen i topp seks og blant annet fått bygge kjemi med et bra talent i Connor Zary. De gode prestasjonene hans har også gjort at han nå har fått velfortjent tid i overtall. Der jeg mener han har utviklet seg mest, og som jeg er sikker på at Flames-trenerne verdsetter veldig høyt, er hans ganske gode toveis-spill. Den dagen han får sjansen i NHL, får han neppe topp seks-tid, og det betyr flere defensive oppgaver i en tredje- eller fjerderekke. At han er god i begge ender blir viktig for tilliten han eventuelt får fra trenerne i NHL.

Pettersen er på utgående kontrakt i Flames-organisasjonen, men NHL-klubben vil fortsatt sitte på rettighetene til nordmannen dersom de ønsker da han vil være en såkalt «restricted free agent».

- Jeg tror Flames er godt fornøyd med utviklingen hans og at de ønsker en forlengelse, sier Ulvmoen.

Spilte VM

Oslo-gutten forlot Norge som 14-åring etter å ha gjort 71 poeng på 20 kamper for Lørenskogs U16-lag. Etter å ha dominert for Selects Academy i to år, reiste han videre til Omaha Lancers i USHL.

Senere ble det spill for Muskegon Lumberjacks i samme liga, før 22-åringen endte hos Universitetet i Denver i NCAA. I 2018 ble Pettersen draftet av Flames i runde seks og spilte to sesonger for Stockton Heat i AHL.

Nå er det store spørsmålet om det blir NHL-debut denne sesongen for Oslo-gutten som fikk sjansen på det norske landslaget i VM våren 2021.

- Det avhenger av skader og hvordan laget gjør det på tabellen. Det vil være enklere å gi ham en mulighet på tampen av sesongen om det ikke er noe vesentlig å spille for uavhengig av skader. Jeg tror han fortsatt er et par år unna, men det avhenger selvsagt av sjanser og hvordan han tar dem, sier Ulvmoen.

Dersom Pettersen får sjansen i verdens beste liga, blir han den niende nordmannen etter Bjørn Skaare, Espen Knutsen, Ole-Kristian Tollefsen, Patrick Thoresen, Jonas Holøs, Andreas Martinsen, Anders Myrvold og Mats Zuccarello.

- Det er veldig inspirerende det Mats har fått til. Jeg har ikke fått snakket så mye med ham, men han er virkelig en stor stjerne og et forbilde for meg her borte, sa Pettersen til nitten.no før VM-debuten våren 2021.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form