Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 27, 2023

VIF-veteraner fikk Norge-fri: - Veldig udramatisk uttak

ASKER (nitten.no) Foran en hektisk vår med serieinnspurt og sluttspill, er Mathis Olimb og Martin Røymark to av veteranene som ikke blir med landslaget til Danmark.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Tobias Johansson presenterte denne uken troppen som reiser til Rødovre for å møte Østerrike, Frankrike og arrangøren Danmark om to uker. At flere rutinerte spillere mangler, har en helt naturlig forklaring.

- Jeg har pratet med Tobias og vi har en avtale om ting og tang. Det er veldig udramatisk, sier Mathis Olimb til nitten.no etter 3-1-seieren i Varner Arena og bekrefter at han er motivert for og innstilt på VM-spill i mai.

- Dette er siste mulighet til å følge opp litt hjemme før vi spiller annenhver dag gjennom sluttspillet. Det trumfer kanskje det å stikke bort en uke nå. Vi har en fin dialog på dette. Og jeg syns også det er kult at mange spillere får sjansen, sier 36-åringen.

Blir hjemme

Martin Røymark forteller om tilsvarende løsning for ham selv og VIF-ferskingen Andreas Martinsen.

- Jeg, Mathis og Martinsen blir hjemme denne gangen. Det er ingen vraking, vi har en fin dialog og nå ble det sånn. Vi var med i desember og de ønsker jo å se flere folk også. Nå passet det også fint for oss å være hjemme, sier Røymark til nitten.no.

Oslo-gutten har spilt smått utrolige 110 VM- og OL-kamper på rad (!) for Norge de siste 15 årene og kan få rekke utvidet i Riga i mai.

Landslagssjef Tobias Johansson har vært opptatt av å se og bli kjent med flest mulig spillere på sine innledende samlinger. Han startet ungt, tok med en mer rutinert gjeng til Bratislava før jul og reiser med en miks av ungt og mer erfarent til Danmark neste måned.

- Vi ønsker å ha så mange navn i loopen som mulig. Uansett hvem som er med og ikke nå er forutsetningene like for alle. Vi har langt fra tatt noen avgjørelse med tanke på en VM-tropp, sier Johansson til nitten.no.

Ikke vraket

På spørsmål om for eksempel Frisk Asker-back Alexander Bonsaksen, Olimb eller Røymark er vraket i denne troppen, svarer svensken tydelig:

- Nei, det er de ikke. Virkelig ikke. Vi har hatt en dialog med alle som er tatt ut og alle som ikke er med. Dette er et veldig udramatisk uttak. De mer rutinerte, for å kalle dem det, imponerte stort i Bratislava. Vi ønsker å gi dem best mulig forutsetninger for å orke en lang sesong med klubb, landslag og et eventuelt VM.

Michael Haga, Andreas Martinsen, Kristian Jakobsson og Ken André Olimb er andre rutinerte spillere som har vært inne tidligere, men som ikke blir med i februar. Johansson bekrefter at ingen har takket nei til å representere Norge denne vinteren.

Landslagstroppen:

Jonas Arntzen, Örebro
Henrik Haukeland, Düsseldorf
Markus R. Stensrud, Storhamar'
Sander Vold Engebråten, Storhamar
Johannes Johannesen, Mora
Christian Kåsastul, HIFK
Erlend Lesund, Rögle
Emil M. Lilleberg, Oskarshamn
Mattias Nørstebø, Björklöven
Sverre Rønningen, Lillehammer
Thomas Berg-Paulsen, Stavanger Oilers
Michael Brandsegg-Nygaard, Mora
Tobias Fladeby, Graz 99ers
Philip Granath, Tappara
Ludvig Hoff, Stavanger Oilers
Sondre Olden, La Chaux-de-Fonds
Thomas Olsen, Vålerenga
Mats Rosseli Olsen, Frölunda
Martin Rønnild, Storhamar
Mathias Trettenes, HPK
Petter Vesterheim, Mora
Markus Vikingstad, Fischtown Pinguins
Gustav Willman Borvik, BIK Karlskoga

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form