Elitehockeyligaen

November 20, 2021

Spartas seiersrekke ble stoppet på Jordal Amfi

Det var noe energiløst over VIF-mannskapet de første 40 minuttene, men så våknet hjemmelaget og slo et kompakt og godt Sparta på Jordal Amfi denne ettermiddagen.

Vålerenga fikk ikke mange dagene til å være skuffet etter kollapsen sist mot Stjernen, før Sparta stod på motsatt side av isen på Jordal Amfi. Sarpsborg-laget hadde før denne kampen fire strake seiere og befant seg på tredjeplass på tabellen. Denne seiersrekken stoppet i kveld da Vålerenga snudde og vant 4-2 over Sparta på Jordal.

Sparta åpnet best

Det var tydelig å se at bortelaget ikke skulle gi vertene noe som helst gratis i denne kampen, da de spilte kompakt i midtsonen og var disiplinerte i egen sone. Vålerenga ville nok revansjere den kollapsen de visste for VIF-supporterne fra sist kamp, men det var supporterne fra Sarpsborg som først skulle få noe å juble for da Emil Lundberg sendte Sparta i føringen etter i overkant av fem minutter spill.

Vålerenga sleit med å finne åpninger i Sparta-forsvaret og skapte en par sjanser som Jake Paterson hadde kontroll på. Utligningen skulle komme med tre sekunder igjen av første periode da finske Tommi Taimi fant veien til nettmaskene bak Paterson i VIF-målet.

Energiløst av VIF

Kampen skiftet totalt karakter i midtperioden hvor Sparta ga hjemmelaget en ny kalddusj da Mattias Nilsson sendte bortelaget i føringen etter pasning fra Marcus Fagerudd. Vålerenga virket ikke pålogget, og det var til tider energiløst over det de kongeblå leverte i denne 2.perioden på Jordal Amfi. Hjemmelaget fikk også muligheten i overtall, men heller ikke der fant VIF-leieren ut de problemene hjemmelaget hadde. Sparta fortsatte sitt kompakte spill i egen sone, og gikk til pause etter 40 minutter med ledelse 2-1.

VIF snudde

Det var tydelig at VIF-trener Kenneth Larsen hadde sagt noen velvalgte ord i pausen, for etter 45 sekunder av den tredje perioden så utlignet hjemmelaget ved Axel Sundberg. VIF-mannskapet fikk virkelig energi av scoringen og var helt annet lag i denne perioden enn det de bevisste i midtperioden. Thomas Olsen var fryktelig nære ved å sende VIF i føringen, men metallet stod i veien for forwarden. Vålerenga skulle også få muligheten på straffe etter at Spartas Nicklas Jessesen mistet pucken på defensiv blå og måtte ty til ulovlige midler. Men Tobias Lindstrøm greide ikke å overliste Jake Paterson i Sparta-målet. Vi skulle få en vinner etter 60 minutter etter at Mathis Olimb fikk stå helt alene og prikke inn 3-2 scoringen med 2.02 igjen på klokka.

Sparta prøvde desperat for en utligning, men det ble med forsøket etter at Mika Partanen sørget for 4-2 i åpen kasse for VIF. Dermed ble 3.poeng igjen i hovedstaden.