Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 10, 2024

VIF-sjefen timer før storkampen: - Med hard jobb og bra publikum skal vi kunne lykkes

JORDAL (nitten.no) Fredrik Andersson håper knallhard jobb og et utsolgt Jordal skal hjelpe Vålerenga til klubbens første NM-finale på ti år.

Foto: nitten.no

- En kul match, absolutt! Det er slike kamper man elsker å spille. Det er derfor man trener hele året. Så gjelder det å gå ut og nyte situasjonen, sier Vålerenga-trener Fredrik Andersson.

Svensken tar to raske minutter med nitten.no på vei av isen etter onsdagens frivillige formiddagsøkt på Jordal. Hallen er utsolgt og pyntet til fest.

- I de to siste kampene har vi fått litt momentum. Det begynte da vi snudde 0-3 og avgjorde i sudden death og fortsatte sist, spesielt i første periode. Men det vi må forstå for å vinne igjen, er hvorfor vi har klart å få marginene på vår side. Det er fordi vi har jobbet hardt. Den harde jobben må være der hele veien. Det kommer til å være nøkkelen også i kveld. I sluttspillet er det små marginer som avgjør.

Ti år uten finale

Vålerenga tapte de to første kampene i Stavanger, men to strake seirer betyr at laget nå er kun én seier fra klubbens første NM-finale siden våren 2014.

«Bøtta» har ikke havnet på Jordal siden 2009.

- Vi har det på vår side akkurat nå, men vi kan ikke tro at dette skal gå av seg selv. Publikum kommer til å hjelpe oss og gi oss masse energi, men vi må forstå at det er den harde jobben og aggressivitet som er nøkkelen. Med hard jobb og bra publikum skal vi kunne lykkes, sier Andersson.

Vålerenga solgte ut semifinale nummer seks på rundt to minutter etter kampslutt i DNB Arena mandag kveld. På Jordal snakkes det om man kunne solgt rundt 10.000 billetter til kveldens duell.

Fravær

Importen Trevor Mingoia er fortsatt ute og Mika Partanen ble skadet i 4-0-tapet forrige uke. Uten to av dem som i utgangspunktet skal levere for Vålerengai toppkampene, har Oslo-laget nå to strake seirer.

- Vi har sett bra ut med litt andre rekkesammensetninger. Alle har steppet opp. Noen av de som ikke har fått så mye istid har fått spille mer og har løst det bra. Dette har blitt et sammensveiset og bra lag. Det vinner man mange kamper på, sier Andersson.

- Hva har snudd dette for deres del?

- Aggressiviteten i spillet vårt, vi har sluppet oss løs, det er mer energi i laget, vi går mer på skøyter, setter mer press og har ikke vært så statiske i vårt spill.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form