Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 4, 2023

VIF-Myrvold: - Kan ikke være med på pengegaloppen

Vålerenga ønsker å utvide administrasjonen på Jordal i håp om å øke inntektene og på den måten kunne gi Stavanger Oilers og Storhamar tøffere konkurranse.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Anders Myrvold er selv en fersk ansettelse på Jordal da han i mars ble ansatt som sportssjef etter å ha løst stillingen på dugnad gjennom sesongen.

For at Vålerenga igjen skal kunne bli landets beste hockeylag, mener den tidligere NHL-spilleren at han trenger flere kolleger på kontoret.

- Her er nøkkelen. Skal vi ha en sterk organisasjon, trenger vi en sterk administrasjon. Vi jobber med å oppgradere til flere ansatte som også gir oss muligheten til å få inn mer penger. Vi skal gjøre det riktig, og ta en ting av gangen, men er villige til å ansatte hvis vi finner de rette personene, sier Myrvold til nitten.no.

- Det er ikke gjort på 1-2-3, og det har også en kostnad, men vi ønsker at Vålerenga skal bli en klubb der inntekter og utgifter står i forhold til hverandre. Vi skal drive bærekraftig i fremtiden. Da kan vi øke budsjettene.

Spillere glipper

Slik situasjonen er denne våren og sommeren, opplever Myrvold at Vålerenga ikke kan konkurrere på samme hylle som Stavanger Oilers og Storhamar - de to klubbene som endte foran VIF på tabellen.

Andreas Martinsen er en av spillerne som var ønsket videre på Jordal, men ble for dyr og dro til rivalen på Hamar.

- Noen av spillerne koster for mye. Vi kan ikke være med på pengegaloppen, men finne spillere innenfor rammene vi har satt. Jeg vil også poengtere at jeg er veldig for at folk kjører på og satser hvis det er holdbarhet i det. Det er dritkult, det! Jeg syns det er gøy at Oilers og Storhamar kjører, Sparta Frisk Asker og Stjernen prøver å skape noe. Det er utelukkende positivt! Så har vi noen som tok seg litt vann over hodet i fjor, men igjen handler det om administrasjon og at det drives fornuftig. Sport og administrasjon må stå i stil.

- Du opplever at dere ikke kan matche Oilers og Storhamar på spillere?

- Nå er det ingen hemmelighet at Storhamar har gitt gass. Men det er greit, det! På Martinsen var vi sjanseløse. Når det er sagt er vi med i gamet og vi skal bli minst like gode som forrige sesong. Vi har troen på den gjengen vi har. Pontus Finstad, Sander Thoresen, Gabriel Koch, Stian Solberg. Dette er gutter som kan bli landslagsspillere neste år. Som Thomas Olsen kan de ta det steget, mener Myrvold.

- Er ikke VIF konkurransedyktige i toppen av norsk hockey?

- I forhold til budsjett kan vi ikke matche de beste, men det er ikke alltid budsjett og mesterskap står i stil. Oilers har stått godt rustet i en årrekke og har mye spillerom til å ta grep underveis. De kan bomme og bytte ut spillere midt i sesongen. Det kan ikke andre klubber. Men vi skal være med og konkurrere fra match én vi.

Mange ut

Mitch Gillam, Justin Hamonic, Stefam Espeland, Joachim Lunde Hermansen, Villiam Strøm, Daniel Sørvik, Darien Craighead, Filip Lalande, Tobias Lindström og Andreas Martinsen forsvinner alle fra Jordal.

Benjamin Byrkjeland, Gabriel Koch, Linus Rosdahl, Daniel Bøen Rokseth og Joona Partanen er Myrvolds sommersigneringer.

- Det er mye trøkk rundt de beste norske spillerne. Prisingen på en del av dem er for høy og jeg mener ogsåat en del halvgode spillere, for å kalle dem det, tjener for mye. De som er ikke er blant de aller beste, har for høy lønn. De er ikke sunt.

Selv om forrige sesong endte med tredjeplass og semifinaletap mot Storhamar, trakk Vålerenga over 3000 tilskuere i snitt på Jordal for første gang. Det gir grunnlag for å bygge videre i administrasjonen og jobbe videre mot privatmarkedet.

- Det har vært en positiv sesong med tanke på kommunikasjon, folk drar i samme retning og styrene jobber mot samme mål. Vi skal ha et så godt sportslig tilbud at folk ønsker å komme på Jordal for å se på oss. Det gjør flere enn før og det er flere årsaker til dem som ny hall, et bra lag og morsom hockey.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form