Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 28, 2021

VIF følger importmarkedet tett: - Noe spennende på gang

MS-unggutten Pontus Finstad ble første nykommer i VIF-troppen denne våren. Nå jobber sportssjef Frikk Juell videre med flere spennende prosjekter.

- Vi ligger fint an i forhold til planen, sier VIF-sportssjef Frikk Juell til nitten.no.

Fredag presenterte han Pontus Finstad som vårens første nykommer i Vålerenga-troppen. Etter den første sesongen på klubbens nye arena jobber ledelsen nå videre med å bygge en slagkraftig tropp som på sikt skal kunne fikse VIFs første kongepokal siden 2009.

- I tillegg til å ha god dialog med de flere av spillerne, følger vi nøye med på markedet utenlands og hva som skjer der. De fleste nasjoner er i spill fortsatt, så markedet er ikke glohett enda, men det gir oss god anledning til virkelig å få scoutet spillere og skaffet oss godt oversikt over hva som rører seg, sier Juell.

- Vi vet enda ikke om det blir fem eller seks utlendinger neste sesong, så dette er jo også en faktor som vi må forholde oss når det gjelder arbeidet med å sette sammen et slagkraftig lag, legger han til.

Stresser ikke

Blant Vålerenga-profilene som foreløpig ikke har kontrakt for neste sesong finner vi navn som Andreas Stene, Tommi Taimi, Jørgen Karterud, Thomas Olsen, og Martin Røymark. Det stresser ikke VIF-leiren som er i god dialog med flere om fremtiden.

-  Vi har noe spennende på gang. Om det blir som vi ønsker vil tiden vise, men vi ser på kommende sesong med optimisme. Mer info får du ikke nå, sier sportssjefen og ler.

Finske Tommi Taimi kom fra Ässät til Oslo i fjor høst og viste seg som en av Vålerengas beste importer de siste årene. Er det en mann det er mulig å få med videre på Jordal?

- Det er klart vi ønsker Taimi med videre, men det er en spiller som normalt sett ikke er på radaren i Norge i det hele tatt. Vi har samtaler med ham, men om det er noe det er mulig å lande får tiden vise.

- Hva med Mathis Olimb?

- Olimb har vi hatt dialog med. Det er klart det ville vært en bra mann å kunne få inn i laget. Han er inne i et tett kampprogram og skal få konsentrere seg om det nå, så får vi se hva han til syvende og sist velger, svarer Juell.

Bygger på

Pontus Finstads ferske signatur betyr at VIF antallsmessig har et par rekker klare for neste sesong. Axel Eidstedt reiser hjem til Sverige mens Wade Murphy ikke blir tilbudt ny kontrakt. 

Sondre Olden har dratt til England og skal neste sesong spille for HC La Chaux-de-Fonds. I tillegg er Filip Gunnarsson klar for Stjernen og Nicolai Eliesen blir i Grüner.

Slik er status i Vålerenga-troppen:

Utgående: Joachim Svendsen, Nicolai Eliesen (til Grüner), Leo Halmrast (lån Grüner), Axel Eidstedt (til Sverige), Emil Holm Larsen, Andreas Stene, Tommi Taimi, Filip Gunnarsson (til Stjernen), Magnus Brekke Henriksen, Jørgen Karterud, Wade Murphy (ikke ny kontrakt), Sondre Olden (til HC La Chaux-de-Fonds), Colin Spaberg Olsen, Thomas Olsen, Martin Røymark, Axel Sundberg, Jonas Oppøyen, Filip Lalande (+1)

Utover 20/21: Steffen Søberg, Tobias Breivold Johansen, Kalle Ekelund, Villiam Strøm, Daniel Sørvik, Tobias Lindström, Calle Spaberg Olsen, Pontus Finstad.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form