Elitehockeyligaen

November 4, 2023

VIF-fest på utsolgt Jordal: - Slik vi ønsket

JORDAL (nitten.no) Pontus Finstad ble tomålsscorer da Vålerenga slo Storhamar 4-1 i toppkampen på et utsolgt Jordal.

- Vi har fått kampbildet slik vi ønsket, sa Vålerenga-trener Fredrik Andersson i andre pause.

Hjemmelaget ledet da 3-1 og gikk mot sin åttende strake Jordal-seier denne sesongen. Og bedre skulle det bli for VIF som fikk revansj for 4-0-tapet i CC Amfi for en måned siden.

4-1-seieren betyr at Vålerenga nå er to poeng bak Storhamar på toppen av tabellen med én kamp mindre spilt.

- Stinn brakke, utsolgt! meldte speaker Knut Hoffsengen 45 sekunder før slutt mens VIF-fansen feiret på tribunene.

Lang tenkepause

Martin Røymark jublet for 1-0-målet midtveis i første periode, men det skulle ta tid før man kunne konstatere at hjemmelaget var foran.

Dommerne sjekket situasjonen nøye på video i sekretariatet i flere minutter, men kom etter hvert frem til at avgjørelsen på isen sto og at VIF-veteranen ikke kunne straffes for høy kølle.

Storhamar fikk sjansen i spill fem mot tre, men Vålerenga forsvarte seg godt.

Med fullt lag på isen skulle utligningen signert Jacob Berglund da han fikk god tid foran Tobias Johansen Breivold og prikket nettmaskene.

Ett minutt og ti sekunder senere var Vålerenga tilbake i ledelsen. Krigeren Pontus Finstad og hans rekke kjempet til seg pucken og fikk belønning for hardt arbeid.

Partanen-mål

Storhamar virket rystet og det skulle ta under to minutter før Oslo-laget hogg til på ny.

Mathis Olimb fikk tak i pucken og la lekkert tilbake til Mika Partanen som styrte pucken i nettaket bak en sjanseløs Trym Gran.

- For et pass av Olimb! skrev TV  2-ekspert Erik Follestad på X.

Andreas Dahl fikk den største sjansen til å redusere i et overtall midtveis i tredje periode, men bommet på pucken foran en sprellende Breivold.

Trym Gran satte seg i boksen to minutter før slutt, men VIF forsvarte seg godt og punkterte drøye minutter før slutt da Finstad ble tomålsscorer.

PS! Lørdagens skrell kom i Halden der tabelljumboen Comet slo Stavanger Oilers 2-1!