Lukk søk

Fjordkraftligaen

August 22, 2022

VIF-Andersson: - Fem-seks her kunne spilt i SHL

Vålerenga-sjef Fredrik Andersson er imponert over nivået på treningene og mener flere av spillerne kunne gjort en god jobb i svenske SHL.

Foto: nitten.no

Det ble 3-0-tap i Fredrik Anderssons første kamp som Vålerenga-sjef på Lillehammer lørdag, men svensken liker det han har satt på VIF-øktene så langt i august.

Da klubbens nye trener møtte supportere og media på Jordal nylig, ble han bedt om å sammenligne nivået på svenske SHL og Fjordkraft-ligaen.

- Jeg er fornøyd med troppen slik den er. Om man sammenligner de to ligaene, vil jeg si det skiller litt. Men toppen her kunne spilt i SHL. Jeg vil si det er fem-seks her som kunne spilt i SHL. Nivået der er litt bredere med flere på et høyere nivå, svarte Andersson.

Bred erfaring

Örnsköldsvik-karen kjenner svensk hockey meget godt etter 14 sesonger som målvakt i SHL samt erfaring som målvaktstrener, assistent og senere sportssjef i moderklubben Modo før han tok over som sjef i Timrå.

Nå har han ledet Vålerenga på is i tre uker.

- Jeg er veldig imponert over de unge guttene og juniorene som har vært med oss. Det syns jeg er moro! Å utvikle disse unge guttene som er fremtiden til klubben. Der må vi ha en god plan på hvordan Vålerenga skal jobbe. Tenk om vi kan bygge videre på disse, få frem egne produkter, utvikle den og sende dem videre ut i verden. Det må vi leve med så lenge Norge kanskje ikke har samme status som Canada, Sverige, Sveits og slike nasjoner.

I Eidsiva Arena lørdag stilte Vålerenga med 16 utespillere inkludert 2005-modellene Casper Haugen Evensen og Stian Solberg samt 2004-modellen Herman Mowe.

- Vi har gjort noen tester, og de er bra. Om jeg skulle ønske meg noe mer er det litt mer power, som jeg kaller det, i start- og stoppspillet. Det skal vi trene mye på fremover. Da må man ha grunnlaget, og det fins her. Kondisjonsmessig er det bra. Der er vi like bra som en spiller i Sverige eller Sveits, mener Andersson.

Ikke miljøsjokk

Andersson har flere ganger fortalt at Vålerengas høye ambisjoner er en av grunnene til at den tidligere Timrå-sjefen i sommer vraket tilbud fra blant annet Tyskland og Sveits for å flytte til Norge.

På spørsmål fra en av de fremmøtte om han fikk miljøstokk etter ankomsten på Jordal, svarer svensken:

- Nei, definitivt ikke. Det har vært bra. Vi gjennomfører samme økter som i Sverige, men jeg vil trene hardt og ha bra puls på treningene. Det skal være lange treninger i oppkjøringen for å orke nok. Det jeg ikke er vant med er at serien starter allerede 9. september. Vi må komprimere litt for å rekke alt vi skal gjøre.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form