Lukk søk

Aktuelt

January 30, 2021

- Vi tåler et tøft kampprogram

I Vålerenga har syv spillere testet positivt for covid-19 og situasjonen på Jordal er også en helt annen enn det noen kunne se for seg for et år siden.

Oslos nye storstue Jordal Amfi skulle vært fylt til randen av nye og gamle hockeyfans, Klanen skulle sunget om Vålerenga kjerke  og det skulle endelig serveres pølser i kiosken igjen etter over tre års ventetid.

I stedet er den høytidelige åpningen satt på vent og tribunene er tommere enn noen gang.

- Det er veldig bittert at Jordal ikke kan ha publikum på besøk og at vi ikke fikk den skikkelige åpningen vi skulle hatt» forteller Martin Røymark

«- men så får vi bare glede oss litt ekstra til det skjer»

Landslagsveteranen har en for tiden noe redusert tanngard, etter en smell på en trening for noen uker siden.

- Ja, jeg er jo litt tannløs, det var et slagskudd som traff godt og endte med en fraktur i overkjeven. Jeg var heldig som ikke behøvde operasjon, det skal gro av seg selv, men to tenner var tvers av inne i tannkjøttet. Så det blir nok en del timer i tannlegestolen fremover».

Roser klubben

- Det har gått litt opp og ned for VIF, med seiere i Asker i romjulen, men et par tap for eksempel i Fredrikstad og Narvik. Hvordan jobber dere med disse tapene?

- Vi var jo ganske  jevne i starten, hadde gode resultater lenge, men så ble det ujevne resultater i november og desember. Vi løftet oss jo litt i julematchene mot Frisk og Storhamar og det var deilig. Vi har fortsatt heng på førsteplassen så nå skal vi bruke denne pausen til å motivere oss og starte på nytt. Motivasjonen holdes jo greit oppe av seg selv her, vi trener bra og gleder oss til kamper igjen.

VIF ble rammet av corona med hele 7 smittede spillere, men gode rutiner og respekt for smittevern har bidratt til å unngå ytterligere smittetilfeller.

- Jeg må virkelig få skryte av folk hos oss, vi har jo strenge regler innad i laget, spillerne er enten her på Jordal og trener og spiller, eller er hjemme. Både spillere og alle i støtteapparatet passer på, vi har ikke møtt folk, ikke bruker vi kollektivtrafikk. Det er liksom ingen som gjør noe dumt og alle ofrer jo mye for å opprettholde smittevern.  Når alle bidrar sånn så kjenner vi oss hundre prosent trygge.

Ønsker ikke færre matcher

Planlagt oppstart av seriespill i Fjordkraft-ligaen, Kvinner Elite og 1. div. menn senior er 3. februar. I skrivende stund er det mye som tyder på at det fortsatt er mye uavklart rundt gjennomføringen av de resterende kampene denne sesongen. Røymark ser helst at de fullfører sesongen som planlagt, hva gjelder antall kamper, men heller spiller disse over en kortere periode.

- Jeg vil jo selvsagt  spille flest mulig kamper. Det gjør meg ikke noe med hardkjør, det er helt greit. Alle vil jo spille kamper, og vi vet jo selv at vi tåler et tøft kampprogram. Det absolutt siste vi må gjøre er å kutte matcher»

-Slik som i sluttspillperioder?

«Ja, nettopp. Mye heller et hardkjør og så får vi heller rullere litt på spillere, hvilke som får istid og hvilke som får hvile!»

Optimistisk til VM

Martin Røymark har ikke bare en solid klubbkarriere bak seg, men kan også anses som en veteran i landslagssammenheng. Debuten for det norske herrelandslaget i ishockey var i VM i Canada 2008 og han har hittil spilt 102 offisielle landskamper for Norge, fordelt på tolv VM-turneringer og tre OL.  Ishockey-VM 2020 skulle blitt Røymarks trettende VM, og skulle vært spilt i Zürich og Lausanne i Sveits i mai i fjor. Dessverre ble dette enda et i rekken av forskjellige mesterskap og arrangementer som ble avlyst pga. den pågående koronapandemien. Håpet om et VM i Riga i 2021 lever fortsatt.

«Jeg er jo kanskje enda mer sugen på et VM i år, ettersom fjorårets ikke ble noe av. Jeg er innstilt på VM selv om det i så fall blir uten publikum, som vi dessverre er blitt vant med allerede. Det hadde jo selvsagt vært sjukt bra med et VM med publikum igjen for det er noe helt eget med VM-atmosfæren, fulle hus og god stemning. Som i Bratislava i 2019, det var skikkelig trøkk!"

Av Heidi Jellum Helgesen

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form