Lukk søk

Landslaget

April 30, 2024

Veteranene ikke til VM: - De har satt landslaget foran seg selv

Landslagssjef Tobias Johansson mener Mathis Olimb (38) og Martin Røymark (37) har satt landslaget foran seg selv når de to veteranene står over VM.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg har hatt en veldig, veldig fin dialog med både Martin og Mathis. Nå er vi enige om at Mathis gir seg på landslaget mens Martin her og nå ikke har 100 prosent å gi. Da vil han ikke stå i veien for noen andre. En fantastisk fin dialog, sier Johansson til nitten.no.

Martin Røymark VM-debuterte tilbake i 2008 og hadde spilt smått utrolige 110 VM- og OL-kamper på rad (!) for Norge da han meldte forfall til VM i Riga i fjor av familiære årsaker.

Kompisen Mathis Olimb står med over 100 landskamper fordelt på 14 VM og tre OL. Nå er det slutt for Vålerenga-veteranen.

- Jeg har gitt meg på landslaget, jeg vil prioritere barna mine og Vålerenga. Ønsker de lykke til og alt godt, skriver Olimb i en SMS til nitten.no.

Var klar for Riga

De to veteranene er ikke en del av troppen som reiser til Riga denne uken for å spille de to siste oppkjøringskampene foran VM i mai.

- Vi har diskutert hvor de er i sine karrierer, hvordan kroppen er, energien og hva vi trenger. De har vært så utrolig profesjonelle og til slutt satt landslaget foran seg selv. Jeg er ekstremt imponert over hvordan de har håndtert denne prosessen, sier Johansson.

Røymark var i utgangspunktet positiv til å bli med til Praha og hadde også meldt seg klar for samlingen i Riga denne uken, men ombestemte seg i helgen.

- Jeg skulle egentlig til Riga, og var stolt over det, men da jeg fikk summet meg litt kjente jeg at det har vært et tøft sluttspill med mye istid, en lang sesong pluss litt familiære årsaker. Da kjente jeg at det kanskje er best at jeg ikke blir med, sier Røymark til nitten.no.

- Det hadde sikkert vært dritkult å spille VM, nå også med Mats (Zuccarello), Patrick (Thoresen) og ungguttene, men nå ble det sånn og det føles greit.

- Har du da spilt din siste landskamp?

- Denne avgjørelsen er for nå så får vi håpe ungguttene viser seg frem og tar nivået. Det beste er vel om det ikke er bruk for Røymark på landslaget mer. Men vi får se da!

Usikker lillebror Olimb

Når det gjelder Olimb-lillebror Ken André er det uklart om han blir med til VM per nå.

Schwenninger Wild Wings-proffen fikk seg en smell i kampen mot Danmark i Varner Arena fredag og omfanget av skaden vil først bli klart etter at etter noen dager på fødestuen med kona.

- Fødselen var planlagt igangsatt mandag. I etterkant av denne, og i fred og ro, skal han så undersøke skulderen, så får vi se, sier Johansson.

- Status usikker?

- Vi krysser fingrene og håper det skal gå bra med fødselen og skulderen, men det er for tidlig å si noe enda.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form