Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 29, 2024

Vålerenga takker av fem spillere: - I utgangspunktet må vi kutte noe

Mika Partanen, Christopher Bengtsson og Mark Auk er tre av importene som ikke blir med videre i Vålerenga som jobber mot en billigere tropp neste sesong.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Stian Solberg er allerede presentert som Färjestad-spiller mens Trevor Mingoia ble syk underveis i sluttspillet og har allerede forlatt Oslo.

Tirsdag melder Vålerenga at ytterligere fem spillere er ferdige på Jordal. Importene Mika Partanen, Christopher Bengtsson, Mark Auk, Alex Dostie og Joona Partanen takkes av sammen med Markus Søberg som returnerte til klubben i januar.

Etter det nitten.no får opplyst reiser Bengtsson videre til en større liga enn EHL.

- I utgangspunktet må vi kutte noe i budsjettet, men vi skal få et bra lag, vi kommer til å bli solide også neste sesong og skal bidra i ligaen. Vi skal være med å kjempe, sier sportssjef Anders Myrvold om endringene i troppen til nitten.no.

Holder kontakten

Mika Partanen ble Vålerengas poengkonge i EHL med 59 poeng på 45 kamper, men pådro seg en skade i sluttspillet som trolig vil holde ham utenfor isen i seks til sju måneder.

- Vi har ikke gjort noe formelt rundt det, men har sagt til Mika at vi holder kontakten mens han jobber seg tilbake fra skaden, sier Myrvold.

Alex Dostie ble hentet inn underveis denne sesongen og gjorde 32 poeng på 29 kamper i seriespillet, men reiser nå tilbake til South Carolina for å gifte seg.

Amerikanske Mark Auk reiser fra Oslo etter to sesonger på Jordal preget av skader.

- Mark hadde en veldig god åpningssesong hos oss der han var best i den offensive delen, men han ble skadet og var preget av det. Han kom tilbake i sluttspillet nå og bidro med det han kunne på såpass kort tid. Hvis vi får muligheten ønsker vi å få inn en back med bedre defensive kvaliteter, sier Myrvold.

Spleiselag

Markus Søberg ble hentet tilbake til Vålerenga i januar og tok på seg flere ulike roller på veien mot klubbens første NM-finale på ti år. Oslo-gutten blir ikke å se i Vålerenga neste sesong.

- Jeg må skryte av Markus. Han ble en potet for oss og har løst den rollen utmerket. Vi kan ikke be om noe mer. Vi satser på en del yngre gutter også så da vi må gjøre rom til dem også, sier Myrvold.

Vålerengas eiere ønsker bedre samsvar mellom inntekter og utgifter, men skal samtidig være åpne for å bidra ytterligere dersom det dukker opp spennende spillere som ønsker seg til Jordal.

- Vi ønsker å bygge videre fra laget vi hadde. Tidligere har det vært et spleiselag på enkelte spillere, som for eksempel da vi hentet Alex Dostie, kanskje det samme kan skje neste sesong også, sier Myrvold.

Ifølge oversikten hos Eliteprospects har Vålerenga åtte spillere på kontrakt for 2024/2025-sesongen.d

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form