Elitehockeyligaen

October 26, 2023

Vålerenga scoret tosifret i lokaloppgjøret

LØRENSKOG (nitten.no) Vålerenga leverte ti mål på 42 skudd og tok sesongens største seier i det gamle rivaloppgjøret mot Lørenskog.

Allerede i første periode skjønte de nesten 1500 tilskuere hvordan duellen mellom lavbudsjettsklubben Lørenskog og ambisiøse Vålerenga kom til å ende.

Oslo-laget ledet 4-0 etter å ha scoret på 33 prosent av sine forsøk og ga seg ikke med det. 10-0 er sesongens største seier for VIF og sesongens største tap for nykommer LIK.

Hjemmelaget sto imot i drøye åtte minutter, men da måtte Alexander Nilsson kapitulere. Landsmannen Christopher Bengtsson er i poengform og scoret igjen etter fint VIF-spill.

Snaue tre minutter senere var det Martin Røymark sin tur, og i denne perioden av matchen var Vålerenga påskrudde hele veien og overlegne.

3-0 kom etter at unggutten Jørgen Nyhus Myhre hadde fått vist seg frem med lekre detaljer foran hovedtribunen i Lørenskog ishall og Tommi Taimi fullførte jobben.

Under ett minutt etter at puck nummer tre lå i nettet, økte Mathis Olimb til 4-0. Vålerenga tok pause etter å ha scoret på 33 prosent av sine skudd på mål de første 20 minuttene.

Juniormål

Lørenskog hevet seg noe i midtperioden, Vålerenga slapp seg ned eller begge deler. Men med seks minutter igjen til andre pause smalt det to ganger på 20 sekunder!

Først kunne supporterfavoritten Jørgen Karterud feire foran Klanen, og så var det duket for Jørgen Nyhus Myhre.

2006-modellen med gitter på hjelmen plasserte seg klokt, fick pucken av Pontus Finstad og sendte den videre inn i nettet. 6-0. Da fikk også Lørenskog-målvakten Alexander Nilsson nok og forlot isen. Inn kom Anders Iversen Haugum.

Det ga ingen umiddelbar effekt da Karterud fikk god plass, fyrte løs og Linus Rosdahl enkelt kunne øke ledelsen da pucken datt ned foran køllebladet.

Løsnet i overtall

7-0 og alle sju mål i spill fem mot fem, men så fulgte tre strake overtallsmål!

Pontus Finstad økte til 8-0 i en rotete tredjeperiode, og sekunder senere kom nummer to signerte finske Mika Partanen på en retur fra Haugum.

- Tosifret er baris, sang lettkledde Vålerenga-fans da Mathis Olimb banket inn kveldens tiende scoring.