Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 2, 2023

Vålerenga presenterte Christopher (29): - Dette er centeren vi har jaktet

JORDAL (nitten.no) I tøff konkurranse med flere svenske klubber har Vålerenga sikret seg centeren Christopher Bengtsson.

Foto: nitten.no

Vålerenga innledet siste del av sesongoppkjøringen med høstens første istrening på Jordal onsdag, og benyttet anledning til å presentere spilleren som kompletterer troppen.

Centeren Christopher Bengtsson hentes fra Sverige og Björklöven for å erstatte Tobias Lindström.

- Først og fremst er dette en stor klubb, og en klassisk forening som vil fram og som vil vinne. Det rimer mye med mine målsettinger og mine forventninger som spiller. Jeg vil vinne, sier Bengtsson.

Scoutet lenge

29-åringen kommer fra Huddinge utenfor Stockholm og har vært innom klubber som Färjestad og Modo - for sistnevnte fikk han SHL-debuten tilbake i 2013.

Siden dro Bengtsson til finske KalPa i Liiga, spilte to sesonger for Tingsryd på nivå to i Sverige før det ble retur til øverste nivå med Rögle og Färjestad.

De fire siste sesongene har svensken spilt for Södertälje og Björklöven i HockeyAllsvenskan.

Vålerenga har fulgt Bengtsson en periode og meldte interesse for svensken kort tid etter serieslutt der VIF røk i semifinalen og Björklöven det samme i den allsvenske semifinaleserien mot Djurgården.

Siden har Anders Myrvold og Fredrik Andersson jobbet med å overbevise centeren om å komme til Oslo.

- Dette er centeren vi har jaktet siden sesongslutt, og som skal være en bærebjelke i laget kommende sesong, sier Myrvold.

Fornøyd sjef

Sportssjefen sa nylig til nitten.no at Vålerenga hadde lagt listen høyt i jakten på en såkalt toppcenter. Myrvold er nå svært fornøyd med å ha sikret seg Bengtsson i tøff konkurranse med andre klubber både i Norge og Sverige.

- Nå har vi fått en toppcenter som er veldig motivert, glad i å trene mye og som har lyst til å vinne. Med de rette spillerne rundt seg vil han produsere mye poeng. Han har absolutt alle kriterier for å bli en toppcenter i den norske ligaen, sier Myrvold.

- Hans navn kom opp veldig tidlig. Vi så ham flere ganger i fjor for å kartlegge styrkene, og vet han vil passe inn hos oss. Han har også veldig god spilleforståelse, han er smart i alt han gjør og god til å ligge på rett sted både defensivt og offensivt. En god toveisspiller, sier trener Fredrik Andersson.

Vålerenga har nå to keepere, syv backer og 13 løpere. To importplasser holdes åpne inn i seriestarten dersom det ikke skjer noe helt spesielt.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form