Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 9, 2022

Utvider overgangsfristen: - Markedet er knusktørt

Klubbene i Fjordkraft-ligaen får fem dager ekstra på å forsterke troppen, men agentene spår liten aktivitet på overgangsmarkedet.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Norges Ishockeyforbund informerte onsdag om at fristen for internasjonale overganger til prestasjonsseriene i Norge endres fra 15. til 20. februar.

- Kort sagt får klubbene bedre tid til å lete i et marked hvor det ikke florerer av gode alternativer, sier spilleragent Håkon Taskerud til nitten.no.

- Er det mange klubber som er på spillerjakt?

- Jeg blir ikke overrasket om fire-fem lag i Fjordkraft-ligaen og topplagene i 1. divisjon forsterker, nei.

Tynt marked

Agent Patrick Gandolfi Hellman i Divent jobber for tiden med en konkret spiller som kan ende i norsk hockey, men forteller at selv klubber som som er ferdigspilt i slutten av måneden ikke ønsker å spille spillere.

- Mer eller mindre halve Europa er på utkikk. Markedet er knusktørt og er det er liten bevegelse, sier Hellmann til nitten.no.

- Grunnene er nok flere. Mange spillere la opp under pandemien, spillerne er redde for å flytte seg over dammen grunnet faren for nedstengning av ligaene her borte. I tillegg er EIHL i full sving denne sesongen. Det spiser en del spillere da også den ligaen er full av importer.

De siste overgangene inn og ut av Fjordkraft-ligaen internasjonalt er MS-duoen Sam Hu og Andrej Kostitsyn, Reid Petryk som er tilbake i norsk hockey og Ringerike, Jesper Öhrvall fra MS til franske Amiens samt den nye Storhamar-målvakten Evan Buitenhuis.

Ny frist

Norges Ishockeyforbund melder om at også internasjonale transferfrister skyves fra 5. februar til 1. mars av Det internasjonale ishockeyforbundet grunnet at 2022 er OL-sesong.

Fristen for overganger inn til Norge er nå 20. februar. Øvrig gjelder følgende:

Spillere ut av Norge: 1. mars (unntak U18)
Spillere inn til Norge: 20. februar (unntak U16)
Spillere internt i Norge: 15. februar (unntak U16)

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form