Lukk søk

Fjordkraftligaen

July 28, 2022

Ungdomshallen rustes opp - idrettsparken mot ferdigstillelse

JORDAL (nitten.no) Denne sommeren og høsten jobbes det med å få området utenfor Jordal Amfi ferdig. Nå får også Ungdomshallen en solid ansiktsløftning.

Foto: nitten.no

I løpet av vinteren håper Bymiljøetaten og Oslo kommune at hele Jordal Idrettspark skal stå klart rundt seks år etter at man startet rivningen av den gamle og legendariske ishallen.

Høsten 2020 sto endelig den nye praktarenaen på anlegget klar, men området utenfor selve ishallen har vært preget av byggearbeid i flere år. I sommer har man også rehabilitert Ungdomshallen på området til en kostnad på rundt 32 millioner.

Ferdig i november

Allerede sommeren 2016 ble det klart at det var satt av i overkant av 30 millioner kroner til dette prosjektet.

Ungdomshallen har vært en viktig avlastningsarena for Vålerengas seniorer samt hovedarena for en rekke av klubbens yngre lag samt damelag i en årrekke.

Planen er at utbedringene i hallen som sto klar i 1998 skal være ferdig i november. Da nitten.no besøkte anlegget i juli pågikk arbeidet for fullt.

I tillegg til oppussingen av ishallen som ligger vegg i vegg med ikoniske Jordal Amfi bygges det for tiden også skatepark i betong og kunstgressbane samtidig som det jobbes med en totalrenovering av klubbhuset (som er vernet) og tribunen på Jordal.

Anleggsplass

Kunstgressbanen. som har vært benyttet blant annet til amerikansk fotball av Vålerenga Trolls, lacrosse og breddefotball, ble ofret som byggeplass under gjenreisingen av Jordal Amfi.

Nå er målet at hele anlegget skal stå klart mot slutten av året.

- Nå kommer endelig de siste brikkene på plass og dette betyr så mye for kidsa. Endelig kan vi igjen få aktivitet og leven på denne fantastiske plassen igjen, og det at vi legger til rette for litt mer utradisjonelle idretter er veldig viktig for dem som ikke finner sin plass i de mer tradisjonelle aktivitetene, har byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal, uttalt til Avisa Oslo.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form