Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 31, 2023

Uenig med sjefens godkjent-oppsummering: - Ikke godkjent

JORDAL (nitten.no) Vålerenga-veteran Martin Røymark mener tredjeplass og semifinale er en skuffende sesong på Jordal.

Foto: nitten.no

Onsdag kveld var sesongen over for Vålerenga. Det som er blitt omtalt som «tidenes dyreste lag» av TV 2-ekspert Erik Follestad røk i den sjette semifinalen mot Storhamar og kan ta påskeferie.

- Utrolig skuffende. Det er ikke det her vi hadde drømt om. En stor skuffelse, sier Martin Røymark til nitten.no.

- Hva skal man si om tredjeplass og semifinale?

- Det er ikke godkjent. Vi hadde siktet høyere enn som så, og det kan ha vært avgjørende at vi ikke kom høyere på tabellen selv om vi tapte hjemme nå. Det hadde vi ikke råd til. Kanskje det ble ødeleggende.

- Vålerenga er på vei fremover, og vi kommer alltid tilbake, men det er litt vanskelig å tenke på nå, sier veteranen etter kampslutt onsdag kveld.

Tredjeplass

Storhamar tok andreplassen i serien med 95 poeng - ett poeng foran Vålerenga - og fikk hjemmebanefordel i semifinalen. Alle tre semifinalene i CC Amfi endte med hjemmeseier før onsdagens Jordal-triumf ble avgjørende.

- Det er kanskje den dårligste kampen vi har spilt og første gang et lag har vært best gjennom hele matchen. Tidligere har det vært litt frem og tilbake, men nå vant Storhamar fortjent. Vi fikk matchen inn i helt feil spor og kom bakpå med masse utvisninger. Da er det vanskelig å slå et så bra lag, sier Røymark.

Trener Fredrik Andersson innledet Vålerenga-karrieren og sin første sesong i norsk hockey med tredjeplass i serien og tapt semifinale. Svensken oppsummerer det kort og enkelt på denne måten rett etter sesongen var over:

- Klart målsettingen var å vinne et NM-gull. Det vil alle gjøre, men vi tok 94 poeng i serien, som er bra, og går til semifinale der vi tok matchen til seks mot et godt Storhamar-lag så den er vel godkjent. Men naturligvis ville vi spille lengre, sier Andersson til nitten.no.

Den tidligere Timrå-sjefen har to år igjen av kontrakten på Jordal og håper å få satt ytterligere preg på Vålerenga-mannskapet inn mot neste sesong.

- Etter første periode sto det 13-4 i skudd til Storhamar. Det skal ikke skje. Vi forsøkte å endre litt og kastet inn de som så best ut for dagen, men fikk ingen spesiell effekt. Vi spilte for mye på utsiden, som vi har gjort mye i år, og dette må vi lære oss. Vi har en bra stamme å bygge videre på, jeg håper å få satt enda mer avtrykk inn mot neste sesong og kanskje få inn noen typer vi har savnet i laget, sier Andersson.

Skuffet Taimi

Backen Tommi Taimi snakket lenge med tidligere lagkompis David Booth etter semifinale-exiten onsdag. Finnen er en av spillerne som har kontrakt med Vålerenga også neste sesong.

- Vi har mye bra folk her, mange er med videre og det kommer sikkert noen nye inn. Treneren er med videre, så jeg er optimist. Neste sesong blir vi enda bedre, men dette er ikke tiden for å analysere for mye, sier Taimi til nitten.no.

I onsdagens utsolgte semifinale var han tre sekunder unna å være på isen halve matchen.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde i starten. Og vi skulle fått reduseringen tidligere, men tapte for mange dueller jevnt over. Skuffende.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form