Ingen Myrvold-støtte til Berge: - Syns han skal konsentrere seg om seg selv og sine ting
Njål Berge slår alarm og etterlyser flere grep for å få en bærekraftig norsk liga, men får liten støtte hos rivalen på Jordal der utspillet kalles «et feilskjær».
Foto: nitten.no
- Her er han litt ute og sklir. Når han snakker om et lønnstak på 600.000 kroner, er han helt feil ute. Det er et feilskjær. Skal man ha mulighet til å beholde de beste norske spillerne, vil ikke det fungere. Da vil de forsvinne til andre ligaer. Med lønnstak og færre utlendinger vil det sportslige tilbudet bli vesentlig dårligere. Det er ikke utviklende i hele tatt. Dette er ikke veien å gå. Jeg er uenig, kort og greit.
Det er Vålerenga-sportssjef Anders Myrvolds reaksjon på Njål Berges utspill fredag som skapte stor debatt i Hockey-Norge.
Han leder en klubb som gikk fem millioner i minus forrige sesong, kaller det å drive ishockeyklubb for ekstremsport, mener lønnstak er veien å gå og fortalte nitten.no at han har vondt i magen hver eneste dag.
- Vi har ingen garantier for inntektene våre og kan havne i dritten selv med enormt bra kostnadskontroll. Det er ekstremt uforutsigbart. Vi har ingen steder å kutte når inntektene blir borte, sa Berge og presiserte:
- Noen må ta et reelt grep skal vi få en bærekraftig norsk liga.
Avviser lønnstak
Anders Myrvold, som selv har erfaring fra NHL der lønnstak setter en øvre og nedre grense for hva klubbene skal bruke på spillerlønninger, mener et lignende grep ikke vil ha noe for seg i Norge.
- Lønnstak er ikke noe vits. Det optimale for ligaen hadde vært en minstelønn som holdt et visst nivå slik at vi kunne nærmet oss en profesjonell liga der spillerne kun trente og spilte kamper. Men det er ikke gjort på 1-2-3.
På Hamar føler man seg hardt straffet av inflasjonen. Berge tror hele Hockey-Norge merker de økte utgiftene godt gjennom sommeren og på vei inn i en ny sesong.
- Før eller senere kommer ikke dette til å henge sammen. I Vålerenga gjør det ikke det. Der er satsingen subsidiert av investorer, sa Berge fredag.
- Jeg syns han skal konsentrere seg selv og sine ting. Han snakker om Vålerenga og investorer, men det er vel noen der oppe og? De har vel aldri lagt skjul på at de fikk hjelp da de landet de spillerne de gjorde i fjor som også var dyre. Vi var i forhandlinger med David Booth, og den kostanden var for høy for oss. Regningene kommer, det sier seg selv, er svaret fra Myrvold på Jordal.
- Jeg får ikke sympati her. Som jeg har sagt før syns jeg det er kjempegøy med lag som gir gass og går all in når de har muligheten til det. Nå viser det seg at de kanskje ikke har hatt den muligheten og ikke har helt kontroll. Utgiftene må stå i takt med inntektene. Hos oss jobber vi med å forsterke administrasjonen. Vi er en storklubb i Oslo, og da er det ingen grunn til at budsjettet ikke skal kunne være høyere enn det er i dag. Vi skal drive sunt og ha et sportslig tilbud i høyeste klasse. Med Jordal, merkevaren Vålerenga og en sterk administrasjon skal vi ha muligheter til å dra inn mer midler i fremtiden, mener VIFs sportssjef.
Martinsen dro
Det Myrvold følger Berge på er at spillerne har blitt dyrere de siste årene, men Vålerenga-sjefen peker samtidig på at den norske ligaen blitt mer attraktiv, morsommere og jevnere.
- Det er klart at når det kommer norske spillere som holder høy kvalitet prøver man å strekke seg litt lenger for å finne en løsning. Det er med på å dra prisnivået opp, sier Myrvold.
I januar presenterte han landslagsspiller Andreas Martinsen på Jordal. Fire måneder senere klarte ikke Oslo-klubben matche tilbudet som kom fra nettopp Storhamar.
- Hadde vi signert ham, hadde vi ikke hatt muligheten til å signere noen andre. Da måtte vi velge bort ham. Sånn er det. For å konkurrere, må man ha penger, men det går an å få ut mye av gode spillere som kanskje ikke koster så mye. Vi i Vålerenga skal være med å konkurrere hele veien med et godt lag. Vi har kanskje den beste backoppsetningen i ligaen inkludert Gabriel Koch og Stian Solberg - to unge spillere vi gir sjansen, som ikke er altfor dyre og som kan være landslagsaktuelle allerede neste år, sier Myrvold.
- Det de heller må se på er å sette et budsjett og forholde seg til det. Ja, man skal være konkurransedyktige, men da må man gjøre smarte signeringer til rett pris. Nå skal ikke jeg kommentere hva de har gjort og ikke, men når de står igjen med et underskudd har de tydeligvis signert for hardt og mye. Det har de vel heller ikke lagt skjul på selv.
- Ble du overrasket over Berges utspill?
- Jeg blir ikke overrasket over noe lenger.