Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 28, 2022

Tror Sparta kan ta gull: - Har alt som skal til

Rekord-Sparta er i ferd med å skaffe seg en liten luke på tabelltoppen. Og der kan sarpingene forbli ut sesongen, spår hockeyekspert Tor Nilsen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Nilsen tippet Sparta på andreplass før seriestart, og spådde at det ville være sarpingene som kunne gi Stavanger Oilers tøffest kamp om pokalene denne sesongen.

Nå er rollene kanskje snudd?

- Som jeg tipper Sparta med i toppen. De har vært veldig dyktige til å sette sammen troppen nok en gang, og har en tydelig identitet både i spillet og hvordan de ønsker at en Sparta-spiller skal se ut. Klubben har åpenbart en god ledelse og bra samhold. De har alt som skal til for å vinne noe, men konkurransen er tøff, sier Nilsen.

- Kan de ta seriegullet?

- Jeg tror de kan ta seriegullet.

Tolv på rad

Sparta forbedrer stadig klubbrekorden for tiden og står nå med spinnville tolv strake seirer i Fjordkraft-ligaen. Samtlige kamper er også vunnet etter ordinær tid og har sørget for 36 av de totalt 53 poengene.

Sju poeng skiller ned til andreplasserte Vålerenga, mens Stjernen, Frisk Asker og Stavanger Oilers har henholdsvis ni, ti og ti poeng opp til serielederen.

Og alt dette uten at et av de heteste argumentene bak nok en plassering i toppen, signeringen av Jonas Holøs, har vært på isen et eneste minutt så langt grunnet skade.

- Sparta har gode målvakter samt sterk og bra bredde på backsiden. Fremover har de toppspillene med det lille ekstra og et rått overtallsspill, sier Nilsen og fortsetter sin analyse:

- De slipper inn lite mål og er solide defensivt samtidig som de har nok ferdigheter i laget til å score målene som kreves. Og tenk om Holøs skulle komme tilbake og holde kjent nivå i tillegg ...

To måneder uten tap?

Vi må helt tilbake til 8. oktober for å finne sist Sparta gikk av isen uten tre poeng. Da ble Lillehammer for sterke i Sparta Amfi. Siden har Sjur Robert Nilsens gutter slått samtlige konkurrenter og blant annet tatt seks poeng mot Oilers.

Denne uken venter Storhamar i CC Amfi tirsdag før Vålerenga kommer på besøk til storkamp i Sparta Amfi to dager senere.

- Det er ikke lett å score på oss når laget fungerer så godt som vi gjør nå om dagen. Det gjelder både utespillerne våre, men vi har også to veldig gode målvakter. Til slutt er det dette som gir suksess, sa Nilsen til Sarpsborg Arbeiderblad etter helgens 7-0-seier over MS.

Avisens spørsmål om man ikke kommer nærmere et tap for hver seier, avfeies av den tidligere landslagsassistenten:

- Vi i trenerteamet har ansvaret for at guttene ikke begynner å tenke sånn. Vi må hele tiden sørge for at ting ikke blir «farlig». I Sparta bruker vi uttrykket «seriøs, men ikke alvorlig». Det oppsummerer egentlig måten vi jobber på for å få laget til å fortsette å prestere godt.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form