Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 9, 2022

Tror sju lag kan nå finalen: - Kan ikke huske et så åpent sluttspill

Hockeyekspert Tor Nilsen blir ikke sjokkert dersom ligaens sjuende beste lag spiller NM-finale i mai. Her er hans analyse foran torsdagens kvartfinalevalg!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Etter to sesongers fravær, er sluttspillet endelig tilbake! Etter torsdagens avsluttende runde skal det velges der alt tyder på at Stavanger Oilers ender opp med Ringerike og antatt grei vei til semifinalen.

- Men de andre kvartfinalene vil bli uforutsigbare og røffe, spår hockeyekspert Tor Nilsen.

- Hvem møter hvem?

- Jeg har slitt ut flere kulepenner på å sette opp dette den siste tiden. Det endrer seg hele tiden. Lørdag var Stjernen foran Sparta til det gjensto ett sekund. Det sier litt om hvor jevnt det er.

Sparta er nummer to foran den siste runden, men mister sølvet dersom Stjernen tar flere poeng mot Frisk Asker enn sarpingene gjør mot Storhamar. Vålerenga avslutter mot Grüner og ender trolig som nummer fire.

Lillehammer-skrell?

Da blir Frisk Asker nummer fem, Storhamar seks og Lillehammer sju etter at prosentregning må til for å sette sammen tabellen der lagene ender med ulikt antall kamper.

- Jeg ville ikke tømt sparegrisen i kvartfinalene. Jeg kan ikke huske vi har hatt et så åpent sluttspill tidligere. Oilers er naturlige favoritter, men de er ikke uslåelige de heller selv om de har vært klart mest stabile sammen med Sparta og Stjernen. Og det er jo kjempegøy at det er så jevnt. Her er det bare å glede seg! sier Nilsen.

- Er det hele sju lag som kan nå en finale her?

- Jeg føler faktisk det. Det er ikke så stor forskjell. For noen år siden ville det vært et sjokk om nummer sju slo ut nummer to, men det er det ikke nå. Jeg tror laget som ender på andreplass velger Lillehammer. Sparta er gode, og jeg tror de vil bli for tunge i en slik duell, men detter heller ikke av stolen om de skulle tape.

- Hvis for eksempel Lillehammer eller Storhamar kommer seg gjennom kvartfinalene, vil det gjøre noe med laget. Og ser man på resultatene mellom lagene er det svært jevne kamper denne sesongen. Sparta og Lillehammer har spilt jevnt hele veien, og Lillehammer har spilt seg opp. Adam Thilander er et fint tilskudd på backen og nå kommer Andreas Martinsen tilbake. De kan bli en guffen motstander fremover.

Sparta eller Stjernen?

Hvem som ender som nummer to av Sparta og Stjernen blir nøkkelen til mye torsdag kveld når de tre øverste lagene skal velge hvem de ønsker å møte de neste ukene.

- Jeg holder Sparta som litt tyngre å møte enn Stjernen nå. Jeg tror Storhamar og Lillehammer heller vil møte Stjernen enn Sparta. De har vært ustabile etter litt intern uro og trenerbyttet og ikke helt funnet fasongen de hadde i første del, sier Nilsen.

Tirsdag kveld var han en av de over 5200 tilskuerne i CC Amfi der Vålerenga imponerte med en sterk 4-0-seier. Espen Knutsens gutter har skuffet denne sesongen, men kan de bli en utfordrer i sluttspillet?

- De har ikke fått ut potensialet, men hatt veldig mange ute lenge. Spørsmålet blir hvem de møter, men jeg blir overrasket om ikke det ender med nummer fire mot nummer fem. VIF kan bli skumle i sluttspillet. Frisk scorer mye mål og er et artig lag å se på, men spørsmålet er om de like tøffe defensivt som sist de lyktes i sluttspillet med Henrik Ødegaard og Christian Kåsastul. De ser litt lettere ut på backsiden nå, sier Nilsen.

Kvartfinalene velges etter torsdagens runde der alle kampene starter klokken 19.00.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form