Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 25, 2024

Tror overgangen øker NHL-sjansene: - Moro for meg

Emilio Pettersen har spilt to kamper for Texas Stars og håper traden skal bidra til å gi ham NHL-debuten.

Foto: nitten.no

- Jeg ser på dette som positivt. Det er mye som skjer akkurat nå, men det er et nytt kapittel for meg. Nye øyne og nye muligheter.

Det sier Emilio Pettersen til nitten.no etter å ha brukt mars måned på å bytte ut Calgary Flames og spill for farmerlaget Wranglers med Dallas Stars-organisasjonen og en plass hos Texas Stars i AHL.

Han gikk glipp av sju kamper da overgangen ble bremset av visum-problematikk, men debuterte mot San Diego Gulls som første Texas Stars-nordmann noensinne og fikk match to mot Coachella Valley Firebirds natt til søndag norsk tid.

NHL?

Calgary Flames byttet Pettersen med Riley Damiani fra Texas Stars i en trade som ble annonsert 8. mars. Håpet er at klubbyttet skal føre til en mulighet i NHL hos Dallas Stars.

- Planen er å gjøre mitt beste i Texas. Jeg vet de har et godt lag både i NHL og AHL så dette er moro for meg, sier Pettersen.

- Øker dette sjansene dine for spill i NHL, tror du?

- Om jeg får sjansen der, er opp til meg selv. Jeg er en offensiv spiller og vil tro systemet deres passer meg godt. Jeg ser på dette som positivt og føler meg klar.

Neste ut for Pettersen og Texas Stars er dobbeltkamp mot Iowa Wild til helgen.

Ny kontrakt i sommer

Emilio Pettersen flyttet til USA allerede som 14-åring. I 2018 ble han draftet i runde seks og fikk plass i Calgary Flames-organisasjonen, våren 2021 spilte han VM for Norge, og etter to sesonger i Stockton Heat gikk ferden videre til Calgary Wranglers.

Oslo-gutten noterte 44 poeng på 61 matcher i grunnserien i AHL forrige sesong, hadde en periode best pluss/minus-statistikk av alle forwards i ligaen og passerte Mats Zuccarello på listen over nordmenn med flest poeng i én AHL-sesong.

I juni signerte Pettersen en toveis ettårskontrakt med Flames verdt 8,3 millioner kroner på NHL-nivå og fikk også bra med tillit under NHL-lagets camp før han leverte 30 poeng på 54 kamper for Wranglers.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form