Lukk søk

1. divisjon

October 11, 2021

Trillingene Torjus, Trym og Truls spiller på samme lag

De er like lange, veier like mye og ser helt like ut. Men de spiller ikke i samme rekke.

Foto: Privat

Har vi noen gang opplevd at det finnes trillinger som spiller ishockey på samme lag? I følge pappa Lars Esben Strand så har det vært få tilfeller at det litt uvanlige fenomenet.

- Jeg har googlet litt og prøvd å finne om det er flere hockeylag som har trillinger på samme lag, men har funnet svært lite. Var noe i Sverige for en del år tilbake også har jeg lest at Canada kan ha et tilfelle. Men om alle spiller enda er uvisst, forteller Trilling-pappaen.

Krangles internt

Til vanlig så spiller trillingene på U16-laget til Nidaros, men spiller ikke i samme rekkekombinasjon. Det bekymrer ikke pappa.

- De er like, like tunge og like høye. Og jeg forstår trenerne som kanskje vi ha litt ulikt i sine kombinasjoner. Det har gjort til at Torjus er eneste av trillingene som spiller alene i en rekke. Men målet til trenerne er å få sveiset den gjengen til å spille i samme rekke i fremtiden.

- Hvordan går det hjemme i huset med tre like hockeygutter?

- De har utrolig dedikerte og har satt seg felles mål, men de er jo som gutter flest. Det krangles internt om hvem av gutta som er best. De følger med på statistikker og gir hverandre små stikk i hverdagen, forteller pappaen som forklarer at familien ikke har fritidsproblemer.

- Vår vaskemaskiner og tørketromler holder maks i fire år, før de må byttes ut, forteller han med glimt i øyet

Drømmer om å spille sammen på A-laget

Trillingene er dedikerte og har en klar målsetning sammen, i følge Pappa Strand.

- De ønsker å spille Fjordkraft-ligaen sammen for Nidaros innen fire år. Da går de siste året på videregående skole og vil gjerne gjøre det sammen. Og jeg vil selvfølgelig hjelpe dem til å nå det målet, forklarer han videre.

- De trener hver eneste dag på is. Fra 14:00-15:30 etter skole så er det bare lek og gøy, også har vi lagt inn ulike øvelser de siste 15 minuttene av den økten slikt at de kan trene på noe også. Men leken på isen er utrolig viktig for deres utvikling også.

Trondheimsområde har som kjent sendt spillere ned til Lillehammer og NTG. Dette skal ikke skje denne gangen.

- Nei, nå som Nidaros er i gang med å bygge opp noe spesielt her i Trondheim så har gutta bestemt seg for å satse på bli med på den utrolige reisen som ishockeyen er med på bygge i Trondheim akkurat nå.

Torjus, Trym og Truls, Foto: Privat

Vanskelig å se forskjell

Ikke nok med at de er trillinger, så har de alltid vært like fra den dagen de så dagens lys.

- To av de veide 2400g også var det en av gutta som veide 20g mer. Som pappa så skal jeg innrømme at jeg brukte 4-5 år på vite hvem som var hvem. Nå er heldigvis en av gutta right-fattet spiller, og naturligvis ser jeg ulikheter på dem. Men tipper du aldri kunne skilt dem, forteller han til nitten.no

- Det var nesten så ille at de kom hjem med navnelapper i panna fra barnehagen, flirer Strand.

Selv om gutta er like, så er det også en kompisgjeng som hjelper hverandre i hverdagen.

- De er veldig kompiser og innehar en stor vinnerskalle. At de hele tiden utfordrer hverandre i hverdagen gjør dem bare bedre. Nå har både vi og dem satt oss ulike mål om å gå opp i vekt og vokse forsiktig inn i den voksende verden og seniorhockeyen. Da sier det seg selv at matbudsjettet i familien også må opp, forteller Strand humoristisk.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form