Lukk søk

Landslaget

May 23, 2021

Trettenes-hat trick i norsk VM-opptur: - Det må han kose seg med

Norge reiste seg på første forsøk etter lørdagens nederlag mot Tyskland mye takket være Mathias Trettenes' tre scoringer mot Italia.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Norge måtte slå Italia søndag formiddag for å ha noe som helst håp om å ta seg videre fra gruppespillet i Riga, og sviktet ikke ett døgn etter åpningstapet.

Mathias Trettenes ga Norge ledelsen i første periode og var også mannen bak Norges tredje og fjerde mål i det som ble en grei seier mot et koronarammet italiensk lag.

- Det er ikke hverdagskost å score tre mål i VM. Det må han kose seg litt med. Mathias har hatt en veldig fin utvikling i Sveits, og fremstår som en mye bedre spiller nå enn bare for to år siden, mener Vålerengas tidligere landslagssjef Roy Johansen.

- Alt i alt har Norge hengt bra sammen både forover og bakover. Absolutt godkjent, sier V4-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm i kanalens VM-sending før den norske nasjonalsangen runget i Arena Riga.

Etterlyste skudd

Mathias Emilio Pettersen traff stolpen i Norges første overtallsspill, og Thomas Valkvæ Olsen var uheldig da han sto alene foran mål og rappet til før Mathias Trettenes kom i stor fart inn i Italias sone og satte 1-0-målet nede i hjørnet.

- Det var enkelt, men et bra mål. Fortsetter vi slik, og enda et knepp opp, vil andre perioden se like bra ut, sa Trettenes i et intervjuet i første pause vist på V4.

- Vi har åtte skudd på mål med totaldominans i spillet. Vi må få flere skudd på mål, sa VIF-trener Roy Johansen i kanalens pauseanalyse.

Og kun fem minutter ut i andre periode kom det viktige 2-0-målet da Ken André Olimb la ut til Mats Rosseli Olsen som feide pucken i hjørnet i spill fem mot fire.

- Helt genialt spill! utbrøt Dahlstrøm.

Finland neste

Fire minutter før andre pause virket kampen punktert da Norge la på til 3-0. Sondre Olden la over til Trettenes som siktet mot Tommy Kristiansen. På vei mot Oilers-kjempen traff pucken en italiener og forsvant over streken.

Men Trettenes var ikke ferdig. 59 sekunder ut i tredje periode styrte La Chaux-de-Fonds-spilleren inn et Erlend Lesund-skudd.

Italia reduserte med åtte minutter igjen av kampen, men den norske seieren var aldri truet. Nå venter kampfri mandag for de norske guttene før det er kveldskamp mot Finland tirsdag.

PS! Emil M. Lilleberg fikk én kamps karantene og var ikke med i troppen i søndagens kamp.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form